Berger vurderte å legge opp

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Skiskytterstjernen Lars Berger vurderte å legge opp etter vinterens Torino-OL.

09.11.06 23:11

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Sykdom har nærmest forfulgt Lars Berger de siste sesongene.

Han har fikk store deler av forrige sesong spolert på grunn av kraftig forkjølelse, noe som førte til at han måtte se sesongens høydepunkt - OL i Torino - fra tribuneplass.

- De to siste sesongene har ikke akkurat vært noe hyggelige, nei, forteller Berger til Nettavisen.

Mistet motivasjonen
Skiskytterstjernen, som har fått kallenavnet «Turbo-Lars» i mediene på grunn av sin fart i sporet, innrømmer at helseproblemene gjorde at han mistet motivasjonen for å drive videre med sporten.

- Sykdommen gjorde jo at jeg ikke fikk gå i OL, noe som var en stor nedtur for meg. Etter OL vurderte jeg faktisk å gi meg. Siden jeg var så mye syk tenkte jeg på å finne noe annet å drive med. Skifte til en idrett som avvikles på en annen årstid, sier han.

Operasjon i mars
Men i mars opererte Berger bort mandlene og har siden stort sett holdt seg frisk og rask. Nå er motivasjonen tilbake på topp.

- Jeg har kun vært borte fra trening to ganger siden mai. Jeg har aldri vært friskere i sesongforberedelsene. Det sier seg jo selv at jeg ikke har vært bedre forberedt foran en sesong på lang, lang tid, sier en tydelig fornøyd Berger.

Men legger likevel til:

- Det er jo først når du kommer opp i høyden og trener i kulden på snø jeg vil merke om sykdomsproblemene for alvor er borte.

27-åringen har to store mål den kommende sesongen: VM i skiskyting i februar og ski-VM i Sapporo måneden etter.

Satser mot ski-VM
- Jeg kommer til å satse på å gå langrenn i VM. Det er mulig å satse for fullt både i skiskyting-VM og ski-VM siden terminlisten viser at det er såpass lang tid i mellom disse mesterskapene.

Han var med på stafettlaget som tok gull i ski-VM i Obersdorf for to år siden, og føler sjansene for suksess i verdensmesterskapet neste år er gode. Individuelt ble han nummer fire på 15 kilometeren i kampen mot langrennseliten i 2004-VM.

- Det gikk jo bra sist, gliser Berger.

Og fortsetter:

- I ski-VM satser jeg først og fremst på å kunne gå 15 kilometeren og stafetten, slik det ser ut nå.

Berger er likevel fullstending klar over at han må overbevise landslagsledelsen i langrenn før han er sikret VM-billetten til Sapporo.

Vil gripe sjansen
Den første sjansen til å overbevise Åge Skinstad & co får han på lørdagens 10 kilomter fri teknikk under sesongåpningen på snø på Beitostølen.

- Skiskytterne har jo alltid gjort det bra når de har deltatt i langrenn tidligere. Men vi får se hva som skjer, sier en kryptisk Berger.

Endelig friskmeldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.