Bergers beste noensinne

Foto: Scanpix

Tora Berger slo til med sin beste plassering noensinne i verdencup-sammenheng på 15 kilometeren i Anterselva torsdag. - Hun blir bare bedre og bedre, skryter kvinnetrener Odd Lirhus.

20.01.05 19:54

Linda Tjørhom kjempet lenge i teten, men mistet pallplasseringen etter dårlig skyting. Totalt fikk hun syv tilleggsminutter, og endte på en 26. plass.

- Linda går veldig fort i sporet, men dessverre er hun litt uheldig med skytingen. Jeg synes likevel at hun gjennomfører en god prestasjon, sier Odd Lirhus.

Berger imponerte
Han var likevel mest imponert over Tora Berger.

Hun ble beste norske med sin 7. plass. Berger startet med to feilfrie liggende skytinger, men bommet en gang på hver av de to stående, og endte 2.50 minutter bak vinneren. Syvendeplassen var likevel hennes beste plassering i verdenscupsammenheng noensinne.

- Det er svært gledelig å se at Berger bare blir bedre og bedre. Hun jobber seg jevnt og trutt oppover, og får sin beste plassering noensinne i dag. Hun er god nok for medalje i VM, det er ikke tvil om at hun har hatt en kjempesesong, oppsummerer Odd Lirhus til TV 2 Nettavisen.

Olena Zubrilova fra Hviterussland vant i 1600 meters høyde i Anterselva foran det svenske skiskytter-esset Anna Carin Olofsson. Olga Pyleva endte på 3.plass.

Zubrilova traff med alle sine 20 skudd, og var drøyt halvminuttet foran Olofsson på andreplass.

Vanskelig forhold
Svært vanskelige værforhold, men snø og vind, gjorde at flere måtte slite. De øvrige norske endte langt nede på listene. Gro Marit Istad Kristiansen bommet ni ganger og ble nummer 65.

- Vi valgte rett smøring, bare se på Linda Tjørhom. Men det er klart at det kraftige snøfallet hadde en del å si. Heldigvis slapp utøverene vinden. I går var det i tillegg til snøfall, svært kraftig vind som tok tak i geværene. Det slapp vi heldigvis i dag, mener Lirhus.

Og fortsetter:

- Men kan ikke forvente at de norske er med og kjemper i toppen i hvert renn. I skiskyting er det vel bare Ole Einar Bjørndalen og Raphael Poiree som kan innfri slike forventninger før et renn. Likevel er jeg fornøyd med den norske gjennomføringen. Skytingen var det imidlertid så som så med. Den kan alltid bli bedre, mener Lirhus.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.