Gå til sidens hovedinnhold

Bergersen til Lyn

Kent Bergersen og Lyn er enige om en toårskontrakt som gjør han til Henning Bergs nye assistenttrener.

Kenta blir assistenttrener, det er riktig, og Per Brogeland får andre arbeidsoppgaver, og vil jobbe tettere med meg i kartleggingen av talenter i Oslo-området, sier Torgeir Bjarmann.

Kent Bergersen, eller kenta som han blir kalt, trer inn i rollen som assistent med umiddelbar virkning, og treffer spillerne for første gang på mandag når de returnerer fra ferie.

Lyns nye assistent har tidligere spilt for klubben, og i 1991 og 1992 gjorde han mange backer i det ganske land svimle med sine overstegsfinter, og velkjente cruyff-vendinger. Totalt fikk kenta med seg 44 kamper for klubben, og syv scoringer.

Gleder seg

Hovedpersonen selv gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven, og mener han så absolutt har det som skal til for å gjøre Lyn bedre.

- Dette blir en stor utfordring for meg, og jeg er overbevist om at jeg kan bidra for å gjøre Lyn bedre enn det de var i fjor, sier han.

Den tidligere Bodø/Glimt treneren, som for mindre enn tre uker siden førte nordlendingene opp i Tippeligaen etter kvalikseieren over Odd Grenland, har ingen problemer med å være Henning assistent.

- Jeg blir Hennings assistent, og jeg både håper og tror vi kommer til å utfylle hverandre på en bra måte, som er til det beste for klubben. Jeg vil ikke si noe om målsettinger helt enda, for jeg må nesten få litt tid til å sette meg inn i det, sier han til LynTV.

Henning fornøyd

Henning Berg, som inntil i år har hatt Hans Knutsen og Per Brogeland som sine assistenter, tror dette er en bra løsning for klubben.

- Kenta er en bra trener som vi har stort tro på, og jeg tror samarbeidet mellom oss kommer til å bli veldig bra. Han hadde stor kapasitet som spiller, og har vist med Bodø/Glimt at han har det som trener også, er skussmålet fra Berg.

Brogeland får en annen rolle

At Henning henter inn en ny assistent må på ingen måte tolkes dit hen at Brogeland blir degradert. Brogeland får en helt ny rolle i klubben, med fokus på talentarbeid og samarbeid med klubbene i Oslo.

- Brogeland skal holde oversikten over de mest talentfulle unge norske fotballspillerne i 1. divisjon og 2. divisjon, og samtidig følge opp samarbeidsklubbene våre. Han kan bidra med stor kompetanse inn mot Ullern, Lyn Fotball og Heming, som pr. dags dato er de klubbene vi jobber mest med, sier Torgeir Bjarmann.

Så han forblir Hennings assistent?

- Ja, hans formelle tittel er assistenttrener, og han kommer til å ha helt andre funksjoner enn det kenta har.

Hva er bakgrunnen for at man velger å hente inn kenta?

- Det er to grunner til det. For det første er en han en bra type som vi har fulgt en stund og fått goder anbefalinger på, og for det andre er han fotballfaglig kompetent. Han er offensiv i legningen, og har vært med å ta Glimt til Tippeligaen med offensivt og bra spill, og vi både håper og tror han har det som skal til for å utvikle våre spillere, sier Bjarmann.

Lyns A-lag er tilbake i full trening førstkommende mandag, da med ny assistenttrener, og Brogeland med nye arbeidsoppgaver.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka