RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/SCANPIX

Berget norsk ære

Sist oppdatert:
Men pallen glapp da Tora Berger bommet.

Tora Berger som beste norske kvinne med en 13.-plass på fredagens sprint i Rupholding ga ikke de største forhåpningene til de norske skiskytterne før søndagens ti kilometer lange jaktstart.

Og pallplassene ble nok en gang prydet av andre farger enn de norske. Berger gjorde imidlertid en god innsats, og klatret opp til fjerdeplass, en plassering hun er i ferd med å få klippekort på.

Men det kunne blitt enda bedre. På siste stående bommet de beste på rekke og rad, og Berger hadde muligheten til å gå ut på en andreplass med fulltreff. Men også Berger måtte ut på en strafferunde og dermed glapp medaljesjansen. Berger hadde også en strafferunde etter første liggende.

Magdalena Neuner fra Tyskland gikk seirende ut av jaktstarten, etter en knallsterk sluttspurt. Neuner gikk ut som nummer én på jaktstarten, men hadde én bom på hver av de fire skytingene. Etter siste skyting var hun 15 sekunder bak russiske Jekaterina Jourijeva, men hun klarte altså å hente inn dette.

Jourijeva ble nummer to, mens Kati Wilhelm ble nummer tre, bare 7,3 sekunder foran Berger.

Likevel var ikke Neuner raskest i sporet fra siste skyting til mål. Det var nemlig Berger, som virkelig er i ferd med å finne VM-formen.

- Det var artig å gå raskere enn henne, ja. Det forteller at jeg har langrennsformen inne. Uansett er det bedre med en fjerdeplass enn en 78.-plass, men jeg håper å gjøre meg ferdig med fjerdeplasser før VM, sa Berger til NTB.

Julie Bonnevie-Svendsen gikk ut som nummer 16, men ble ikke bedre enn nummer 25 i mål.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere