RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aris Messinis (AFP/Scanpix)

Bergs erstatter er klar

Rangers har funnet mannen som skal ta Henning Bergs plass i midtforsvaret når nordmannen legger opp.

Jean-Alain Boumsong heter franskmannen som skal fylle tomrommet etter Henning Berg. Boumsong fylte 24 år søndag og spås en stor framtid. Han har allerede debutert på landslaget, og han er blitt beskrevet som den nye Marcel Desailly. I Rangers vil han bli skotsk fotballs best betalte spiller.

Sliter
Rangers sliter økonomisk, og ifølge britisk presse vil Boumsong tjene drøyt en halv million kroner i uken. Men Rangers-manager Alex McLeish mener at han har gjort et varp.

- Dette er en god handel for Rangers. Jean-Alain er blitt verdsatt til 10 millioner pund (116 millioner kroner), og vi slipper å betale overgangssum, sa McLeish som gir Boumsong en femårskontrakt.

Agenten som fikk i stand avtalen, Willie Mckay, støtter McLeish.

- Om han tjener 45.000 pund i uka, så koster han 4 millioner pund i lønn de to første årene. Og han er ikke der et tredje år, for da har de solgt ham for 8 millioner pund, sier han.

Vil ha trygghet
Han begrunner også Kamerun-fødte Boumsongs valg av skotsk fotball når mange av Europas storklubber er ute etter ham.

- Jeg vet hvordan spillere fra Kamerun er, jeg har samarbeidet med flere av dem. De vil først ha trygghet. Han vil også spille fotball. Han vet at i Chelsea eller Liverpool vil han være i et rotasjonssystem. I Rangers vet han at han blir konge.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere