Viking - Haugesund (5-1):

Det var duket for derby da Viking tok imot Haugesund. Gjestene hadde fått en tøff start på årets sesong etter å ha tapt de fire første kampene. Viking derimot hadde vist strålende form, og svevde høyt etter at de slo Bodø/Glimt forrige søndag.

Vikings Berisha øynet tre poeng og tok like godt saken i egne hender, da han scoret hat-trick for Viking denne kvelden.

I det 51. minutt forserte Markus Solbakken på midtbanen, før han sendte en pasning igjennom forsvaret til Haugesund. Markus Solbakken er sønn av landslagssjef Ståle Solbakken.

- Det er eleganse, en perfekt pasning, sa kommentator Petter Bø Tosterud.

Berisha endte opp alene med keeper og satt inn sitt tredje for dagen.

Også Yaw Amankwah, som spilte med Solbakken i Stabæk i fjor, skryter av midtbanespilleren. Amankwah skrev følgende på sin Twitter-konto underveis i kampen.

- Viking sitt øye for spillere er så sterkt at de å noe hos Marcus Solbakken i fjor som jeg ikke så selv, og jeg spilte med han hver dag!

Med en jublene far, Ståle, på tribunen, var det en fornøyd Markus Solbakken som møtte Discovery etter kampen.

- Jeg lykkes i dag. Vi har en rotete førsteomgang, men allikevel viser vi at vi kan vinne på en dårlig dag. Han har Veton på landslaget, så det var vel det han hyllet også.

Sjansebonanza og Berisha-show

Viking skøyt ut av startblokkene og kom til en rekke farlige småsjanser, men klarte ikke utnytte flere feil i Haugesund-forsvaret. Mot spillets gang fikk Alioune Ndour en enorm mulighet etter 21. minutter. Mads Sande ble spilt igjennom på kanten. Inne foran mål fant han nevnte Ndour, som sto mutters alene og på enkelt vis kunne sende gjestene i føringen.

LES OGSÅ: Patrick Bergs Lens i ellevilt drama: - Så den ikke komme

Haugesund ville ikke gi seg med dette og fortsatte å lage trøbbel for Viking, men Berisha vet å svare når laget trenger det som mest. Berisha befant seg rundt femten meter fra mål, da Harald Tangen serverte målmaskinen. Berisha satt ballen kontant i hjørnet av mål, forbi en sjanseløs Egil Selvik - 1-1 like før halvtimen.

Haugesund ville mye, men ble hakket for små i de avgjørende situasjonene. Noen minutter før pause fant Berisha nok en gang ledig boltreplass inne i Haugesund-boksen. Nok en gang var Tangen servitør, da Berisha sendte Viking i ledelsen med en enkel avslutning fra to meters hold.

- Vi leder 2-1, men må skru på i andre omgang, sa en ikke så altfor fornøyd Berisha i pausen.

- Vi er ikke fornøyde med første omgang og føler oss litt heldige som slipper unna, sa Viking-trener Bjarte Aarsheim i pausen.

Hat-trick!

I andre omgang kunne de 10 571 tilskuerne se Berisha fullføre sitt hat-trick, som nevnt etter assist fra Solbakken. Da tenkte nok de fleste Viking-supporterne at tre poeng var sikret.

LES OGSÅ: Haaland hat-trick var ikke nok til å redde Dortmund fra fadese mot rivalen

Etter scoringen fortsatte Haugesund å jakte redusering, men slet med å komme til de virkelig store sjansene. Om Haugesunds nedtur ikke var stor nok allerede, økte Viking ledelsen da innbytter Sebastian Sebulonsen gjorde 4-1.

Like etterpå var Sebulonsen på farten igjen. Til Vikings store glede satt han inn 5-1 på overtid.

Ekstra spesielt var kanskje oppgjøret for Niklas Sandberg, siden han tok turen fra Haugesund til Viking i vinter. Spilleren med den farlige skuddfoten fikk en av sine sjeldne starter, da Zlatko Tripić ikke var å finne i Vikings tropp. Sandberg ble riktig nok byttet ut etter en omgang, til fordel for Sebulonsen.