Gå til sidens hovedinnhold

Berisha senket Sandefjord

Veton Berisha viste seg fra sin beste side lørdag kveld. Kanskje er han løsningen på Norges spiss-krise?

VIKING - SANDEFJORD 2-1:

Alexander Sørloth er ikke med i troppen, Erling Braut Haaland er høyst usikker og Joshua King måtte forlate banen med skade tidligere lørdag.

Ståle Solbakken har en skikkelig spisskrise til skjebnekampene mot Tyrkia og Montenegro neste uke. Da er det bra at den eneste hundre prosent skadefrie spissen i den norske landslagstroppen leverer varene.

- Klassescoring

For det gjorde Veton Berisha lørdag kveld foran et fullsatt Viking Stadion. Rett etter pause i kampen mot Sandefjord hamret han ballen i mål etter et lekkert Viking-angrep.

- Det kombineres så elegant. Det er en klassescoring av Berisha. Nydelig lagt tilbake av Nilsen Tangen, kommenterte Eurosport Petter Bø Tosterud etter scoringen.

I det 77. minutt scoret Berisha igjen, hans 15. mål i Eliteserien denne sesongen.

Et langt kast ble stusset videre inn i feltet av Vevatne, og ved bakre stolpe var Berisha på rett sted til rett tid og satte ballen enkelt i mål til 2-1 til Viking.

I mellom Berisha sine scoringer utlignet Martin Kreuzriegler for Sandefjord, da han etter rundt en time spilt headet en corner kontant i mål.

Omdiskutert rødt kort

Men den kanskje største dramatikken i kampen skjedde før det hadde blitt scoret mål.

I det 18. minutt ble Viking-keeper Patrik Gunnarsson utvist etter å ha meid ned Norman Hansen. Sandefjord-spilleren ble slått igjennom i bakrom og Gunnarsson spurtet ut av 16-meteren for å prøve å stoppe han.

Normann Hansen fikk imidlertid en fot på ballen før keeperen, og ble meid i meid i bakken. Til tross for at Sandefjord-spilleren var på vei ut mot kanten ble Viking-keeperen vist det røde kortet.

Det kom det reaksjoner på. Viking-spiller Johnny Furdal skjønte lite av at Gunnarsson måtte forlate banen.

- Hvorfor er det rødt kort? skrev han på Twitter.

Til tross for at hjemmelaget spilte med ti mann nesten hele kampen ble det altså seier og tre poeng for Viking. Det gjør at siddisene fortsatt henger med i medaljekampen i Eliteserien.