*Nettavisen* Sport.

Bernardo Silva utestenges etter Twitter-spøk

Manchester City's Bernardo Silva celebrates with teammate Benjamin Mendy, right, after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City at the Emirates stadium in London, England, Sunday, Aug. 12, 2018.

STRAFFES: Bernardo Silva har fått sin straff etter Twitter-spøken i september. Foto: Tim Ireland (AP)

Manchester City-spiller Bernardo Silva blir straffet av FA etter Twitter-spøk mot lagkamerat.

13.11.19 16:15

Manchester City-stjerne Silva skal være straffet med én kamps utestengelse og 50 000 pund i bot fra det Engelske Fotballforbundet etter en Twitter-spøk tidligere i høst.

Spøken på det sosiale mediet skal ha vært rettet mot lagkamerat Benjamin Mendy.

Ifølge BBC skal Silva ha sammenlignet Mendy med en karakter fra godteriet Conguitos. Et merke som er tilgjengelig i Spania og Portugal.

Portugiseren må også møte opp personlig og ta et kurs etter å ha brutt FAs regel nummer E3. Silva skal selv ha innrømmet å ha brutt denne regelen.

Silva skal selv ha slettet meldingen etter 46 minutter. Han skal senere ha tweetet «kan ikke engang tulle med en venn i disse dager».

FA har kommet med en uttalelse om avgjørelsen.

- Spilleren forsøkte ikke å fornærme eller på noen måte å være rasistisk. Det er tydelig at intensjonen med tweeten var mer en spøk mellom to gode venner. Likevel var ikke dette en spøkefull kommunikasjon mellom to venner. Meldingen var på en sosial medieplattform rettet mot 600.000 følgere til en høyprofilert og vel respektert profesjonell fotballspiller, skriver FA i en uttalelse om saken.

Silva vil være utilgjengelig til Manchester Citys kamp mot Chelsea 23.november.

6 punkter i favør Silva

Manchester Evening News skriver onsdag at en spiller i tilfeller med rasisme kan bli straffet med opptil seks kampers karantene, men siden ytringen kom i sosiale medier og ikke på banen, var det åpent for å bruke skjønn i vurderingen av saken.

Panelet som vurderte saken landet på at én kamp var nok i dette tilfellet. Manchester Evening News lister opp flere punkter som panelet kom fram til at talte i favør av Bernardo Silva.

* Spilleren hadde ikke kjennskap til historien bak Conguitos-karakteren

*Meldingen var ikke ment å være rasistisk eller ufin på noen måte

* Meldingen ble raskt slettet

*Både spilleren og City har tatt affære for å forsikre seg om at spilleren har en bedre forståelse av hva slags ansvar han har i sosiale medier

*Spilleren innrømmet feilen og samarbeidet under granskningen

* Spilleren har tidligere gått foran som et godt eksempel og han har en utmerket fair play-statistikk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag