*Nettavisen* Sport.

Berntsen klar for comeback

Foto: Morten Holm / SCANPIX

Tommy Berntsen er trolig klar til kampen mot Lillestrøm. Og da plasseres stoppertalentet Kristian Onstad på benken.

14.07.06 11:19

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Lyn møtte Flora Tallin hjemme i Oslo torsdag kveld, i det som var første kamp i første kvalikrunde i Uefa-cupen. Oslolaget skuffet de 510 fremmøtte med 1-1 mot det estiske laget. Neste kamp spiller Lyn først onsdag i neste uke.

Da venter Lillestrøm på Åråsen i fjerde runde av cupen.

- Han kan kanskje starte i neste uke, det får vi se på. Han er ikke langt unna, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

- Det har gått bra framover de siste 14 dagene, og nå føler jeg at det begynner å nærme seg, sier Berntsen selv.

Langt fravær
Han hadde et lite håp om å kunne sitte på benken i torsdagens kamp, men det ble borte etter en medisinsk vurdering etter onsdagens trening.

Lyns kaptein har vært skadet siden byderbyet mot Vålerenga i midten av april. Opprinnelig trodde Henning Berg at klubben måtte unnvære kapteinen i seks uker - nå er det gått 12-13 uker.

- Han fikk en infeksjon i såret, så det tok litt lenger tid. Det kan vi ikke gjøre noe med. Det får ta den tiden det trenger.

I ventetiden har Kristian Flittie Onstad fått prøve seg som Steven Lustüs makker i midtforsvaret. Det er første gang den unge gjelleråsengutten har fått spille i sin favorittposisjon over en lengre periode. Kapteinen har naturligvis fulgt ekstra nøye med på erstatterens innsats i disse ukene.

Mange baklengsmål
- Han har vært litt fram og tilbake, litt ettersom hvordan laget har spilt. Laget har vært veldig varierende, og da er det ikke lett å være like stabil hele tiden. Men det er også naturlig, han er ung og lovende. Men han kommer til å bli en kjempespiller. Så det er klart dette har vært nyttig for han. Så får vi se om jeg er god nok til å slå han ut av laget, smiler Berntsen.

Savnet av kapteinen har uansett vært åpenbart. Osloklubben har sluppet inn 17 mål på 12 kamper, og 16 av disse har kommet i de 10 Berntsen har stått over. Bare to lag har sluppet inn flere mål i Tippeligaen så langt.

- Jeg synes Kristian har klart seg ok. Han er en bra spiller, som har vært med og bidratt, sier Berg.

Det er likevel ingen tvil om at kaptein Berntsen tar plass ved siden av Lustü så fort han er spilleklar. Og da må nok Onstad, som har spilt høyreback når Berntsen og Lustü har vært skadefrie, sette seg på innbytterbenken. Danske Rasmus Daugaard har nemlig overtatt høyrebacken mens Berntsen har vært skadet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.