RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berntsen klar for VIF

Sist oppdatert:
Tommy Berntsen fikk kun én omgang mot Lillestrøm, men er likevel klar for lørdagens hatkamp mot Vålerenga. Han tror på ny seier mot naboen.

ÅRÅSEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Tommy Berntsen spilte sin første kamp på over tre måneder mot Lillestrøm i cupen på onsdag. Etter 45 minutter var det slutt, men Berntsen er ikke bekymret for at lørdagens storkamp mot Vålerenga skal ryke.

- Jeg fikk meg en liten smell før pausen, men det var ikke noe dramatisk, sier Lyn-stopperen.

Henning Berg avdramatiserer også det tidlige byttet

- Det var uansett meningen at Tommy bare skulle spille deler av kampen onsdag, så det ligger ingen dramatikk i at han ble byttet i pausen, understreker Lyn-sjefen.

Fra best til 4. verst
Det var den 17. april, og etter den tid har ikke Lyns forsvarsrekke vært helt av den samme kaliber som tidligere. Mens Uwe Rösler mener Lüstu/Berntsen har vært den beste stopperkombinasjonen i Norge de siste årene, er det i årets sesong bare Sandefjord, Molde og Fredrikstad som har sluppet inn flere seriemål enn Lyn per kamp.

Nå er den 32 år gamle Lyn-stopperen tilbake for fult, og mange holdt ham som banens beste i førsteomgangen mot Lillestrøm. Det lover godt foran Vålerenga-kampen lørdag.

- Vi har tradisjonelt et godt tak på Vålerenga og bør vinne lørdag, mener Berntsen, og har helt rett i den første delen:

Vålerenga har ikke vunnet en eneste kamp siden Lyn rykket opp i Tippeligaen, sist gang Vålerenga vant var for 25 år siden, da bohem-laget gikk amok på Ullevaal og vant 4-2. Etter det har det bare vært Lyn.

Lyn, best i by’n
Siden 2002 har Lyn og Vålerenga møttes ni ganger. Seks kamper har Lyn vunnet, tre har endt uavgjort.

Og mens Vålerenga er formlaget av de to med fire strake seirer etter ferien (to i serien, to i cupen), står Lyn med hederlige to seirer og et tap etter fotballferien. Enda bedre bør det bli for Oslo Vest-laget når Berntsen nå aksler Lyn-trøya for fult igjen.

- Det blir gøy. Nå er jeg endelig ferdig med å trene for meg selv, og endelig kan jeg sitte i garderoben og leke litt med de andre gutta igjen, smiler Berntsen fornøyd.

Om han er like fornøyd lørdag kveld vil bare tiden vise. Sist gang han møtte Vålerenga ble det en meget ambivalent opplevelse for Berntsen: Da Ahmad Brich satte inn vinnermålet for Lyn et kvarter før slutt, var Tommy Berntsen allerede ute.

Liggende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere