RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berntsen og Lustü skadet

Sist oppdatert:
Det er full stopperkrise i Lyn. Trener Henning Berg vurderer å kaste inn en 17-åring mot Flora Tallinn.

Salget av Kristian Flittie Onstad til Esbjerg kom på verst tenkelige tidspunkt for Lyn.

Som TV 2 Nettavisen skrev i går, var Lyn-kaptein Tommy Berntsen tvilsom til den viktige Uefacup-kampen mot Flora Tallinn i Estland i kveld.

Talent fra start?
I morges opplyser assistenttrener Per Brogeland at Berntsen ikke er med i troppen som reiste til Estlands hovedstad onsdag kveld. Han kan også avsløre at stoppermakker Steven Lustü, som stod over mot Vålerenga grunnet karantene, heller ikke kan spille.

- Verken Tommy eller Steven er med til Estland. Daniel Theorin og Kim André Madsen er aktuelle på midtstopperplassene. Et annet alternativ er å trekke ned Stefan Gislason eller Magnus Powell. Laguttaket blir klart etter treningen i morges, sier Brogeland.

22 år gamle Theorin har ikke imponert i Lyn-trøya de gangene han har fått tillit i år, og U17-landslagsspilleren Madsen (fylte 17 år i mars) er et tilnærmet ubeskrevet blad i A-lagssammenheng. Et par treningskamper og cupspill mot Lisleby er alt han har på CV-en.

- Kim André er et kjempetalent som kan nå så langt han selv vil . Han har det meste som kreves av en moderne midtstopper: fart, bra teknikk og ferdigheter, blikk for spillet og ro. Men han må selvsagt jobbe med fysikken for å komme opp på toppnivå, er Lyn-direktør Morgan Andersens beskrivelse av unggutten.

Sliter med ryggen
Gislason og Powell prøvde seg begge som midtstoppere da Lyn opplevde en liknende forsvarskrise etter utvisningene av Onstad og Lustü i 1-4-tapet for Stabæk i mai. Ingen av dem imponere nevneverdig i den uvante vikarrollen.

Tommy Berntsen er ikke 100 prosent restituert etter det lange skadeavbrekket, mens Steven Lustü opplyser at han må stå over på grunn av en smell i ryggen i cupkampen mot Lillestrøm 19. juli.

- Jeg har aldri hatt en tilsvarende skade før, men jeg håper å være klar til kampen mot Start mandag, forteller Lustü.

Lyn er avhengig av å score minst ett mål mot Tallinn i kveld, ettersom oppgjøret på Ullevaal endte 1-1. Kampen kan du følge i vårt livesystem fra klokken 17.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere