Gå til sidens hovedinnhold

Berre: - Det var en soleklar hands

Morten Berre ble tungen på vektskåla da Molde gjestet Ullevaal, men innrømmet at målet hans burde vært annullert.

VÅLERENGA - MOLDE 2-1:

- Det var en soleklar hands. Jeg fikk det ikke med meg da, men jeg ser det nå. Målet burde vært annullert, sier en oppriktig Morten Berre i Vålerenga til TV 2 etter kampen mot Molde.

Situasjonen han snakker om var opptakten til hans avgjørende 2-1 mål som sikret Vålerenga tre svært viktige poeng.

Luton Shelton ble spilt gjennom og tok med seg ballen i feltet. Han datt, men ballen spratt videre til en fremadstormende Morten Berre som dundret ballen i mål. Reprisen viste at Shelton helt klart brukte armen aktivt da han mottok ballen.

- Jeg bryr meg ikke om det var hands så lenge vi vant kampen, sier Shelton selv til TV 2.

Laber poengfangst
Oppgjøret mellom Vålerenga og Molde var kampen som ingen av lagene hadde råd til å tape for ikke å bli hektet av tetstriden allerede før Tippeligaen virkelig har kommet i gang.

Begge lagene er blitt tippet høyt på tabellen, Molde sågar på toppen av noen eksperter, men poengfangsten var laber før den femte serierunden.

Vakkert forspill
Vålerenga åpnet best og fikk et par halvsjanser til å åpne scoringsballet. De mislyktes først, men etter 19 minutter gikk laget opp i ledelsen. Oppbyggingen til målet var av det vakre slaget.

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Luton Shelton fikk ballen på Vålerengas venstrekant, førte den et par meter og slo en herlig stikker til Moa inne i feltet. Fra dødlinja spilte Moa 45 grader inn i midten der en umarkert Mohammed Fellah enkelt kunne plassere ballen i mål fra kort hold.

Fall feiret
Molde slet med å få igang spillet, men kom bedre med utover i kampen. Etter 34 minutter kom reduseringen.

Mattias Moström fikk ballen på høyrekanten på en Molde-kontring og slo inn i feltet. Ballen hadde retning bak Baye Djiby Fall, men senegaleseren fikk tatt et skritt tilbake og headet ballen kontant i kassa bak Lars Hirschfeld som sto på feil ben.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

God Amos-redning
Noen minutter kunne Vålerenga tatt tilbake ledelsen, men Ben Amos gjorde en strålende redning på det gode skuddet fra Luton Shelton.

Rett etter hvilen kunne Molde tatt føringen i kampen, men Fall feilet med headingen.

Berre glede
Morten Berre viste seg mer og mer fram utover i andre omgang. Etter 66 minutter hadde han et flott raid, men skuddet ble for tamt. Like etter satt derimot ballen der den skulle etter den tidligere omtalte handsepisoden.

Et langt gjennomspill ble tatt med inn i feltet av Luton Shelton. Han gikk overende, men ballen spratt videre, og en Morten Berre i fullt firsprang banket kula i nettet. Reprisen viste altså at Shelton brukte skulderen aktivt da han førte med seg ballen.

Molde hadde lite å by på i resten av kampen, og det var fullt fortjent at Vålerenga vant 2-1 og beholdt alle poengene i Oslo.

- Dette var en skitmatch, men Vålerenga var bedre enn oss i første omgang, innrømmer Moldes trener Kjell Jonevret overfor TV 2.

Vålerenga klatrer
Vålerenga klatret dermed opp på syvendeplass på tabellen med åtte poeng på fem kamper, fem poeng færre enn ledende Aalesund.

For Molde ser det nå langt verre ut. Fire poeng på fem kamper er langt under pari, og med fjorårets midtbanesensasjon Makhtar Thioune ute i lang tid er det ingen umiddelbar bedring i sikte.

- Vi har hatt dårlig flyt i kampene og lider av å ha folk borte. Vi skal ikke bruke det som unnskyldning, men det gjør at vi ikke kan forandre kampene så mye. Vår offensive kraft er ikke like sterk som tidligere, så nå må vi bare trene enda mer og prøve å ta ledelsen selv i kampene, sier Jonevret.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken