Beskylder RadioShack for «bullshit»-meldinger

Foto: PASCAL PAVANI (scanpix)

Tour de France-kaptein med nytt raseriutbrudd på twitter.

08.07.12 14:52

Etter en sesonginnledning preget av dårlige resultater og interne stridigheter var RadioShacks Tour de France-utsikter særdeles dystre.

RadioShack-Nissan-Treks konfliktfylte vår har ikke skint igjennom i starten av årets Tour de France. Fabian Cancellara har på egenhånd gjort spådommene til skamme.

Sveitserens prologseier førte til syv dager i gul trøye.

Tour de France har vært en triumfferd for RadioShack, men situasjonen ble snudd på hodet etter masseveltet på etappen til Metz.

Fränk Schleck tapte to minutter til sine største konkurrenter og selv om han i oppkjøringen har understreket at han er i dårlig form og ikke kaptein, var han illsint etter målgangen i Metz.

Ingen plankekjøring
La Planche des Belles Filles, eller planken med de pene jentene, ble vært utslagsgivende. RadioShacks beste ble rutinerte Haimar Zubeldia, som tapte 44 sekunder til Chris Froome. Zubeldia ble femtemann i Tour de France i 2003 og 2007.

Monfort tapte 56 sekunder, Schleck 1.09, Gallopin 1.44 og Cancellara 1.52.

LES OGSÅ:Får de sjansen, dreper de deg

Etter at Schleck tapte to minutter på etappen til Metz ble Andreas Klöden regnet som RadioShacks beste kort i sammendraget.

Klöden tapte 2 minutter og 19 sekunder.

RadioShack sendte ut en pressemelding hvor de forklarte at tyskerens bein hadde vært dårlige hele dagen. Det fikk 37-åringen til å tenne på alle plugger.

Klöden: - Det er «bullshit»
- Jeg vet ikke hva slags «bullshit» de skriver i RadioShacks pressemeldinger, men jeg hadde gode bein i dag, skriver Klöden på twitter.

Det amerikanske lagets presseavdeling er ikke de første som får høre det av tyskeren på det sosiale nettsamfunnet. Både tysk presse og det tyske sykkelforbundet har fått sa hatten passet av RadioShack-rytteren.

- Maertens (pressesjef i RadioShack, vår anm.) hevder Klöden ikke har noen interesse av det. Klöden ville sagt seg enig og lagt til, som han gjorde i en eksepsjonell tirade mot den tyske pressen i 2009, at hans selvpålagte medieforbud gjør et «rolig liv» mulig. Når han har noe å si nå til dags sier han det gjennom twitter, skriver journalist og forfatter Daniel Friebe i en artikkel om Klöden i juni-utgaven av magasinet Procycling, saken er også gjengitt av sykkelnettstedet cyclingnews.

Men det var mer «bullshit» på twitter, skal vi tro Klöden.

- Kom igjen, press eller ikke.. Det hadde ingenting med min prestasjon å gjøre.. Jeg vil ikke høre på det. Det er bullshit, skriver tyskeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Hvem blir RadioShacks kaptein?
Zubeldia, Monfort, Schleck, Klöden og Horner ankom alle Tour de France som mulige sammenlagthåp. Ettersom Schleck sa fra seg alt ansvar falt det naturlig nok på Andreas Klöden.

37-åringen fra Mittweida har to andreplasser i rittet, fra 2004 og 2006.

Det er det Klöden henviser til i «bullshit»-tweet nummer to. Klödi er ofte beskyldt for å prestere best når han spiller andrefiolin og presset tynger andres skuldre.

- Jeg har hatt lederroller tidligere. Baskerland, Paris-Nice, Tirreno etc., kvitrer den tyske mesteren fra 2004.

Daniel Friebe skriver også om dette aspektet ved Klöden i sin artikkel. Friebe trekker frem et Walter Godefroot-sitat fra Tour de France-utgaven Klöden syklet med sin tyske mestertrøye.

- Noen ryttere trives under press, andre kollapser. Stiller du krav til Andreas stopper han å prestere, uttalte den daværende T-Mobile-sjefen om sin elev.

Klöden har allerede sviktet en gang i årets Tour de France og presset ligger på Haimar Zubeldia og Maxime Monfort. Kanskje begynner Klöden nå å prestere..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag