Gå til sidens hovedinnhold

Beskyldes for slankepress

Den østerrikske hopperen Martin Höllwarth beskylder Mika Kojonkoski for slankepress. Og han er heller ikke spesielt imponert av Sigurd Pettersen.

Höllwarth hevder at Kojonkoski var ekstremt opptatt av vekt da han var landslagstrener for Østerrike, og at Sigurd Pettersens kjempehopp i Oberstdorf ikke var så imponerende med tanke på hans lave kroppsvekt.

Höllwarth synes også at Roar Ljøkelsøy har gjennomgått en ekstrem slankekur.

- Han veier bare halvparten av det han gjorde før Kojonkoski kom til Norge, skal Höllwarth ha sagt ifølge VG.

- Det samme skjedde med Alsgaard
Mika Kojonkoski bekrefter at han tok tak i vekten da han overtok som trener for Østerrike, men hevder at beskyldningene mot de norske hopperne kommer fordi de har suksess. Ljøkelsøy-beskyldningene forstår han ikke i det hele tatt.

- Roar er den eneste av de norske som ikke har mistet ett kilo siden jeg kom til Norge, sier Kojonkoski til VG.

- Dette er et resultat av at når vi gjør det bra, da kommer anklagene mot oss. Andre nasjoner blir frustrerte, ser seg rundt og funderer på hva årsaken er til vår suksess. Dette er akkurat som da Thomas Alsgaard vant VM-gull i Val di Fiemme. Det ble spekulert etterpå, legger han til.

- Ikke slankepress
Tidligere i uka sa Kojonkoski at det har blitt satt en vektgrense for hver av de norske hopperne, og selv om noen av dem ligger på grensen til det forsvarlige, så finnes det verken spiseforstyrrelser eller slankepress på det norske landslaget.

De norske hoppgutta har vunnet fem av sju verdenscupkonkurranser i år.

Kommentarer til denne saken