Besseberg: - Tragisk

Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet, Anders Besseberg, setter svært liten pris på opplysningene fra den østerrikske forbundspresidenten.

21.02.06 18:57

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Ifølge NTB opplyste den østerrikske skipresidenten Peter Schröcksnadel på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at skiskytterne Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann skal ha informert trener Markus Gandler om at de kanskje har benyttet ulovlige metoder.

Rottmann og Perner skal ha rømt fra Italia umiddelbart etter søndagens aksjon, av frykt for å bli fengslet som følge av den strenge dopinglovgivningen i landet.

Den internasjonale skiskytterpresidenten, norske Anders Besseberg, hadde ikke hørt om siste utvikling i saken før han fikk nyheten av TV 2 Nettavisen tirsdag kveld.

- Hvis det du sier stemmer, er det tragisk for idretten vår, sier Besseberg.

Ikke overrasket
I forrige uke ble den russiske skiskytteren Olga Pyleva utestengt for dopingmisbruk. Nå rammes altså det internasjonale skiskytterforbundet av en ny skandale.

- Aksjonene som nå har vært gjennomført mot østerrikske skiskyttere og langrennsløpere, er i regi av IOC. Ennå foreligger det ikke noen sak på vårt bord i det internasjonale skiskytterforbundet, understreker Anders Besseberg.

Han innrømmer at han ikke er overrasket over dopingsakene som rulles opp.

- Overrasket og overrasket¿ Det vil alltid være rykter, og det har det vært en del av. Men jeg har sagt – og sier fortsatt – at jeg tror skiskyting er en tilnærmet ren sport.

- Det jobbes intenst
Anders Besseberg er selvfølgelig glad for at juksemakere blir avslørt.

- Det viser at vi etter hvert begynner å ha et nettverk som klarer å fange opp eventuelt juks. Det jobbes intenst med dette, og det internasjonale samarbeidet er blitt mye bedre.

Samtidig ville han aller helst ha vært dopingsakene foruten:

- Én positiv prøve er én for mye. Men det viktigste er at vi kommer stadig nærmere målet om en hundre prosent ren idrett. Og det er det vi ønsker oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.