*Nettavisen* Sport.

Besseberg fornøyd med VM

Foto: Heiko Junge/Scanpix

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet Anders Besseberg er strålende fornøyd med VM-arrangementet i Hochfilzen.

12.03.05 13:25

I løpet av VM-uken har det kommet enorme mengder snø, noe som har skapt store utfordringer for organisasjonskomiteén både med tanke på trafikkavvikling og for å få avviklet selve VM-konkurransene.

- Vi er veldig fornøyd med mesterskapet slik det har blitt organisert. Arrangørene har gjort en kjempejobb, sa Anders Besseberg da han oppsummerte VM på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Snøen skapte problemer
Natt til torsdag snødde det over én halv meter i Hochfilzen.

- Organisasjonskomiteén har gjort en kjempejobb med å legge forholdene til rette både i trafikken og få løypene i god stand, slo Besseberg fast.

- Spesielt løste de problemene med all snøen uten å forstyrre programmet. Alle øvelser gikk av stabelen på det fastsatte klokkeslettet, forstatte han.

Kun én trening ble avlyst i mesterskapet.

- På onsdag måtte arrangørene dessverre avlyse den offisielle treningen for kvinnene, for å skape best mulig forhold før herrenes normaldistanse. Det er ikke mindre enn imponerende at de ikke måtte avlyse flere treninger eller konkurranser, skrøt skiskytter-presidenten.

Ny TV-avtale
Han opplyste også på pressekonferansen at det internasjonale skiskytterforbundet er i ferd med må bli enige med European Brodcast Union (EBU) om en ny kontrakt for rettighetene tio å sende skiskyting.

- Vi startet forhandlingene med EBU for et halvt år siden. Vi tror det vil ligge et utkast til en ny kontrakt på bordet i løpet av et par dager, sa han.

- Generelt sett er vi allerede enige. Begge parter har samme mening, så en ny TV-avtale vil nok bli presentert kanskje allerede neste uke, mente Besseberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.