Gå til sidens hovedinnhold

Best av de beste i NHL

Mange mente han ikke var god nok, men Alexei Kovalev ble kåret til banens beste i NHLs stjernemøte.

Montreal Canadiens fyller 100 år denne sesongen og som en del av feiringen fikk klubben arrangere NHLs All Star-kamp. Og Canadiens-fansen sørget gjennom internettavstemningen for å fylle opp det ene laget med Montreal-spillere.

En av dem heter Alexei Kovalev, og har vært en stjerne i ligaen i 17 år. Denne sesongen har han imidlertid bare gjort 33 poeng på 46 kamper, og derfor mente mange at han ikke fortjente å få spille i stjernekampen natt til mandag, norsk tid.

Ble matchvinner
Men Kovalev rettferdiggjorde fansens stemmer gjennom å score to ganger i ordinær tid og senere sette inn det avgjørende straffeslaget som ga østre avdeling seieren 12-11 over vestre avdeling.

Begge målene til Kovalev kom på kontringer hvor russeren endte opp alene med keeper. Først lurte han Anaheims målvakt Jean-Sebastian Giguere og deretter Minnesotas Niklas Bäckström.

Kovalev ble kåret til kampens beste spiller foran over 21.000 entusiastiske hjemmefans.

- Jeg visste hvor viktig det ville være for alle oss - ikke bare meg - å lykkes og å lage et godt show og ha det moro. Da jeg hørte at jeg var utnevnt til kaptein for laget, sa jeg til meg selv at jeg har én sjanse igjen til å bli kåret til banens beste i en All Star-kamp. Jeg tror det blir prikken over i-en og noe jeg vil huske resten av livet, sa Kovalev.

Magisk Malkin-mål
Kampens høydepunkt - for nøytrale fans, i alle fall - var nok Jevgenij Malkins mål. Pittsburgh-stjernen skjøt med kølla mellom beina og bladet bak ryggen, og kunne triumferende strekke armene i været da pucken gikk forbi Giguere til 7-4 for øst.

Ole-Kristian Tollefsens lagkamerat Rick Nash i Columbus Blue Jackets scoret ett mål og la opp til to andre for vest.

Klikk her for fullstendig kampfakta (ekstern lenke).

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken