Gå til sidens hovedinnhold

Best i NHL - takket være «Kong Henrik»

Henrik Lundqvist reddet straffe med bare 19,6 sekunder igjen av årets Winter Classic.

Den svenske målvakten er New York Rangers' viktigste spiller og har vært det i en årrekke. I årets store utendørskamp i NHL stoppet han 34 av 36 skudd da Rangers vant 3-2 mot Philadelphia Flyers.

Den viktigste redningen kom med 19,6 sekunder igjen på klokka, da Daniel Briere og Flyers fikk straffeslag etter at dommerne konkluderte med at Ryan McDonagh hadde reddet pucken med hånden da Flyers forsøkte å presse inn 3-3.

- Mye press
Briere virket hele veien sikker på hvilket trekk han skulle velge, der han skøytet mot Lundqvist med om lag 46.967 tilskueres øyne rettet mot seg. Men Lundqvist gikk ned på kne og stengte luka mellom beina.

- Jeg forsøkte bare å være tålmodig og gjøre min greie. Han er en uforutsigbar spiller og det var mye press på meg, sa Lundqvist ifølge Associated Press.

Briere trodde at han skulle klare å sende kampen til overtid.

- Dessverre reddet han. Jeg prøvde å overraske ham med et kvikt skudd, men han stoppet det. Han er en av de beste på straffer, sa Briere etterpå.

Vraket stjernekeeperen
Philadelphia Flyers vraket ligaens best betalte målvakt - Ilja Bryzgalov - til fordel for mer urutinerte Sergej Bobrovsky. Peter Laviolettes valg vakte oppsikt, ikke minst fordi det var Bryzgalov selv som offentliggjorde vrakingen dagen før pucken skulle droppes. Laviolette liker å vente så lenge som mulig med å annonsere slikt, for ikke å hjelpe motstanderne med analysen.

Bobrovsky reddet 33 av 36 skudd, men imponerte ikke.

Etter en målløs førsteperiode tok Flyers ledelsen 2-0 etter scoringer av Brayden Schenn og Claude Giroux. Michael Rupp reduserte til 1-2 mot slutten av andre periode. Bobrovsky var dekket av en Flyers-back og så ikke utgangen av skuddet, så akkurat dette målet skal han ikke klandres for.

2-2-målet burde han derimot ha stoppet.

Tabbemål
Igjen var det Michael Rupp som scoret. Denne gang fra spiss vinkel, med et skudd mot nærmeste stolpe, som snek seg mellom Bobrovskys høyre arm og hofte. Målet kom 2,41 minutter ut i tredje periode.

Under tre minutter senere satte Brad Richards inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet. Bobrovsky reddet et skudd fra Brandon Dubinsky, og stoppet også den første returen, men sendte en ny retur rett til Richards, som nærmest fikk åpent mål og utnyttet det.

Flyers' jobb med å utligne ble ikke enklere av at Jaromir Jagr på grunn av skade forsvant ut av kampen etter første bytt i andre periode.

Rasende vinner
New York Rangers' trener John Tortorella var naturlig nok glad for seieren, men refset likevel dommerne etter kampen.

- De ga et straffeslag som jeg fortsatt ikke forstå. Jeg er ikke sikker på om NBC (TV-kanalen som sendte kampen i USA) gikk sammen med dommerne for å gjøre dette til en overtidskamp. Jeg synes hele kampen ble dømt dårlig. I kveld, i tredje periode, var det avskyelig, sa Tortorella.

Rangers kan uansett glede seg over sin sjuende seier på åtte kamper. New York-laget topper den østre avdelingen av NHL med 52 poeng. Det er mest i hele NHL. Chicago Blackhawks i den vestre avdelingen har like mange poeng, men har også spilt flere kamper.

P.S. Marc Staal gjorde comeback etter et langvarig opphold på sidelinjen på grunn av hjernerystelse. Han ble skadet av sin storebror Eric under en kamp i februar.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget