RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: oddgrenland.no

Best i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Odd Grenland er ikke blant favorittene til seriegullet, men når det gjelder engasjement i nærmiljøet, er klubben best i klassen.

Norske klubber blir stadig bedre til å stille opp på veldedige og samfunnsnyttige formål. Denne sesongen har alle lagene forpliktet seg til å bli med på kampanjen «På lag mot mobbing». Dette er noe Odd Grenland har jobbet med en god stund allerede.

- Vi har et konsept som heter «Mer enn en fotballkamp». Det er et prosjekt som har flere delgrupper. Den største er «På lag mot mobbing», hvor vi får skoleklasser på besøk hver torsdag, sier Odd Grenlands markedssjef, Kjersti Stordalen, til TV 2 Nettavisen.

Skolebesøk
Seks av A-lagsspillerne i klubben er engasjert i dette prosjektet. Hver torsdag tar to spillere imot skoleklasser for å snakke om mobbing, og selvfølgelig også fotball, i tre timer.

- Her får ungene selvfølgelig sparke fotball med spillerne etter at de har gjort lekser, forteller Stordalen entusiastisk.

Et av virkemidlene klubben bruker under torsdagsbesøkene, er å la elevene spille en mini-kamp hvor de får være stygge i kjeften og spille rått i én omgang, og så er snille med hverandre og fokuserer på fair play i andre omgang. Det er liten tvil om hva elevene synes er morsomst.

Skolene har også gitt skiensklubben svært positive tilbakemeldinger.

- Når Tommy Svindal Larsen sier at du må ta vare på klassekameraten din, og at det ikke er å sladre om du sier fra om mobbing, sitter elevene som tente lys. Vi får tilbakemelding fra lærerne om at dette både interesserer og hjelper elevene, sier Stordalen.

Samfunnsansvar
Odd Grenland stiller også opp på en skole i nærmiljøet for å hjelpe elever med lekselesingen. Skiensklubben har i dag avtale med alle skolene i byen, men har som mål å få til en avtale med alle skolene i hele Grenland.

- Vi må ta et samfunnsansvar. Som toppidrettsutøvere må vi stå for og vise gode holdninger, tørre å ta standpunkter og bruke den posisjonen fotballspillere har i ungenes verden, mener Stordalen.

Klubben har også fotballaktiviteter for barn i alle skoleferier. Selv når A-laget har ferie, stiller spillerne opp på disse aktivitetene. I desember var blant annet Alexander Aas, som nå spiller i Danmark, til stede.

Inspirasjonen til å jobbe så aktivt i nærmiljøet har Odd Grenland hentet fra England, nærmere bestemt fra Ipswich Town. Formålet er ikke bare å gjøre lokalsamfunnet til et godt sted å være, men også å rekruttere nye spillere og supportere.

Rekrutterer supportere
- Vi har hentet «Mer enn en fotballkamp» fra Ipswich. I en klubb som Odd, som sliter med tilskuertallene, ser vi på dette som en langsiktig satsing. Vi vil gi ungene et forhold til oss. Og alle ungene som er inne hos oss, får billetter til neste fotballkamp. Målet vårt er at disse ungene om noen år er trofaste Odd-supportere på nye Grenland arena, sier Kjersti Stordalen.

Odd Grenland har det nest minste budsjettet i Tippeligaen, men har satt av en halv stilling til det sosiale arbeidet i nærmiljøet. Lars Håndlykken gjør en fantastisk jobb, mener Stordalen. Han har også fungert som konsulent når andre norske lag har blitt med Odd Grenland til Ipswich på studietur.

- Vi er litt stolte over hva vi har fått til med små midler, konstaterer Odd Grenlands markedssjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere