*Nettavisen* Sport.

Best i verden, men uten seier

Foto: AFP/Scanpix

Lørdag får Dinara Safina sjansen til å vinne en Grand Slam for første gang.

Dinara Safina (23) er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller, men har aldri vunnet en Grand Slam-turnering. Tidligere i år tapte hun for Serena Williams i finalen av Australian Open, og i fjor ble det tap for Ana Ivanovic i finalen av French Open.

Likevel topper hun altså verdensrankingen.

Nå er hun dessuten klar for finalen i French Open igjen, etter at det torsdag ble seier 6-3, 6-3 i semifinalen mot slovakiske Dominika Cibulkova (20).

Begge slet med nervene
Kampen var full av personlige feil, men Safina var best i de viktige poengene og gikk seirende ut av mesteparten av de lange slagutvekslingene.

Cibulkova, som slo Safina i finalen av Hopman Cup tidligere i år, klarte ikke å gripe sjansene da de kom og tapte sju av de åtte breakmulighetene hun fikk.

- Det var ingen enkel kamp. Jeg sleit i starten, men det var godt nok til å vinne i to sett. Jeg var anspent fordi jeg hadde så lyst til å vinne. I stedet for å dominere fra første poeng, ventet jeg til Cibulkova fikk overtaket. Jeg må skjerpe meg på det, sa Safina ifølge Reuters.

Cibulkova innrømte etter kampen at hun fikk panikk på centrecourten.

- Jeg ble nervøs, gjorde noen feil og så fikk jeg panikk. Fra min side ble det veldig nervøs tennis. Det var skikkelig vanskelig å spille der ute i dag. Jeg ville spille god tennis, men i dag klarte jeg det verken mentalt eller taktisk, forklarte 20-åringen.

Helrussisk finale
Safina møter sin russiske landsvennine Svetlana Kuznetsova (23) i finalen. Sistnevnte beseiret australske Samantha Stosur i tre sett med sifrene 6-4, 6-7 (5), 6-3.

På herresiden spiller Robin Söderling fra Sverige mot Fernando Gonzalez fra Chile i den ene semifinalen og Juan Martin del Potro fra Argentina mot Roger Federer fra Sveits i den andre. Begge kampene spilles fredag.

Annonsebilag