RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Best når det gjelder

ZAGREB (TV 2 Nettavisen): Katalin Palinger hadde desidert flest redninger i VM-finalen. Likevel var det Frankrikes Valerie Nicolas som gikk seirende ut av målvaktsduellen.

FRANKRIKE – UNGARN 32-29: Ungarns Katalin Palinger og Frankrikes Valerie Nicolas (til venstre på bildet) har sammen med vår egen Cecilie Leganger vært de beste målvaktene under VM.

Derfor var det knyttet stor spenning til målvaktsduellen i VM-finalen.

Knockout
Lenge så det ut som om Palinger skulle vinne på knockout mot sin franske kollega. Til pause hadde hun reddet 14 av 22 skudd og var kampens store spiller.

Et stykke ut i andre omgang var Nicolas gått så sur at ingen fikk kontakt med henne. Trener Olivier Krumbholz måtte bruke timeouten sin for å få byttet henne ut.

Etter noen minutter på benken var Viborg-målvakten klar for dyst igjen, og nå var hun tilbake der hun har vært gjennom hele VM.

Takket være fantastisk spill av Nicolas og noen sensasjonelle kontringer av en av VMs tregeste spillere, Myriam Korfanty, kjempet Frankrike seg inn igjen i kampen.

Reddet alt i ekstraomgangene
Leila Lejeune utlignet fra sjumetersmerket i siste sekund og sikret ekstraomganger. I løpet av de ti tilleggsminuttene klarte bare Ungarn å overliste Nicolas en gang og hun avgjorde kampen definitivt til Frankrikes fordel da hun reddet Bojana Radulovics’ sjumeterskast et minutt før slutt.

- Jeg klarte ikke å tenke noe. Jeg visste bare at jeg skulle stoppe den ballen, sier hun.

VMs beste spiller
Etter kampen ble hun også kåret til VMs beste spiller og var selvfølgelig med på mesterskapets All Star Team.

- Jeg kan ikke forklare følelsen. Det er bare helt utrolig, jubler hun.

Dette var Frankrikes første VM-gull for kvinner noensinne. Stammen i laget var også med å tape VM-finalen mot Norge på Lillehammer i 1999.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere