RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best og verst i poker-VM

Sist oppdatert:
Mye rart kan skje når man spiller poker. Her er de beste og verste historiene fra årets VM.

Rundt 50 nordmenn var med i årets VM. Flere av disse hadde celebert selskap på sine bord. Baard Viggo Dahl satt sammen med Doyle Brunson, Åge Spets var på bord med Dave ”Devilfish” Ulliott og Sverre Krogh Sundbø fikk ørene fulle av Mike ”The Mouth” Matusow.

Baard Dahl må faktisk ta mye av skylden for at Doyle Brunson røk ut tidlig. Dahl tok rundt 4.000 av Brunsons startbeholdning på 10.000 med denne hånden:

Knocket ”Texas Dolly”
- Jeg satt vel i ganske sen posisjon, med par i 5. Blindene var 50-100. Jeg spilte opp til 300, og både knappen og Doyle synte meg. Floppen kom med KQ4. Doyle sjekket, jeg sjekket og knappen sjekket. Så fikk jeg 5 på det fjerde kortet. Og da bød Doyle 700.

- Det var veldig lite sannsynlig at han skulle ta meg igjen på det siste kortet, så jeg synet bare. Det kom en 4 på det siste kortet, som ga meg hus. Doyle bød 800 eller noe slikt, og da var jeg ganske sikker på at han har K eller Q. Jeg høynet til 4.000. Han synte.

- Han må ha hatt K eller Q, og ville nok gjerne ha betalt for det. Det var ikke feil spilt. Men hvis han hadde bydd på turnen (det fjerde kortet), ville jeg kastet meg.

Etter den hånden satt Brunson igjen med 5.000 i sjetonger, mens Dahl var oppe i 16.000. En time eller to senere forsvant Brunson ut av VM. Dahl kom lenger, men var ute før pengepremiene kom inn i bildet.

Vær så snill¿
Penger ble det heller ikke på Shannon Elizabeth, den vakre skuespillerinnen fra filmen ”American Pie”. Men hun var selvfølgelig et populært innslag på sitt bord. Hver gang en spiller raiset henne, buet de andre rundt bordet.

Den beste hånden var mot John Gale, som raiset før Elizabeth gikk all in. Gale vurderte å calle da Elizabeth forsøkte seg med følgende smørtale: ”Du kan jo la meg leve til i morgen. Jeg er tross alt ny, og du er kjempegod¿”

Gale kastet seg.

En annen kvinnelig deltager, Jennifer Harman, røk også ut før pengepremiene. Men før hun røk, opplevde hun en av sine villeste hender.

Det startet med at hun plukket opp QQ (to damer). På bordet kom Qh-Jd-10c. Hun floppet altså et sett (tress), mens motstanderen, som hadde 8d-9d, floppet en straight. På turnen kom 10d, som ga Harman fullt hus. Det holdt imidlertid ikke. Motstanderen fikk straight flush da riverkortet kom: 7d.

Gjorde narr av Hellmuth
En annen nordmann, Edgar Skjærvold, var ubeskjeden nok til å gjøre narr av Phil Hellmuth under en av de tidligere VM-turneringene i Las Vegas. Det skjedde under en 5000 dollar re-buy pot limit Omaha.

Skjærvold hadde spilt seg fram til semifinalebordet, der pokerstjernen Phil Hellmuth satt med en svær bunke sjetonger. Hellmuth er ikke blant de mest beskjedne i pokersirkuset, og klager høylytt hver gang noen glemmer ham i diskusjonen om hvem som er verdens beste spiller.

Vi lar Edgar fortelle:

- Det var fire mann igjen til jeg var i pengene, og jeg var shortstacked. Det sitter en annen på bordet, på den andre siden av Hellmuth, som er enda mer short. Hellmuth satt på knappen, og kjørte et maksimalt bet. Han andre går all in med resten, men det var ikke mye.

- Potten var veldig stor på det tidspunktet, men Hellmuth lo og sa at han ikke hadde lyst til å vise hånden han satt med. Bordet vårt ble filmet av ESPN. Det var rimelig god pottodds, men Hellmuth kastet seg likevel.

- Jeg klarte ikke å dy meg. ”Hva var pottoddsen på den, mr. Hellmuth?” spurte jeg, til latter fra de andre rundt bordet. Alle skjønte at det var direkte feil å kaste seg med den pottoddsen Hellmuth hadde.

En rimelig åpenbar tabbe av Hellmuth, som endte på åttendeplass i turneringen.

Bad beats
I kategorien "bad beats", som best kan oversettes med "uflaks" på vårt norske språk, tilhører følgende to historier:

En spiller satt med to par etter floppen og hus etter turnen. Men i stedet for å kjøre på, valgte han å late som om han var usikker på om han ville calle motspillerens bet. Hensikten var å få motspilleren til å satse stort etter det siste kortet. Spilleren med hus på hånden reiste seg, gikk ettertenksomt rundt og satte seg så ned igjen, la kortene foran stacken og trikset med sjetongene.

Men han la kortene for langt ut på bordet, og dealeren tolket det som at han kastet seg og samlet derfor inn huset. Ettersom det er spillerens eget ansvar å beskytte kortene sine, forsvant gigantpotten dermed til motspilleren og hans svakere hånd.

Noe tilsvarende skjedde med en annen spiller, som fikk to ess utdelt. Han fikk ikke lov til å spille essene etter at en motspiller, som kastet seg, traff de med sine kort. Nok en gang er regelen slik at du må beskytte dine egne kort, og det ble ikke gjort her. Motspilleren som kastet sine kort oppå essene, fikk naturligvis dårlig samvittighet, og tilbød seg å betale for dem, men det kunne ikke dealeren tillate.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere