RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best og verst i poker

Nettavisen ba Thor Hansen plukke ut de beste og dårligste pokerstjernene han kjenner. Sorry, Mike Matusow!

Det sendes mye poker på tv for tiden, og et av de mest populære programmene i miljøet er «High Stakes». Serien er foreløpig ikke sendt på norsk tv, men er takket være internett likevel svært populær i det norske pokermiljøet.

Showets producer heter Eric Drache, og er Thor Hansens beste venn. Nettavisen møtte den norske pokerlegenden i Oslo, og snakket blant annet med ham om High Stakes-showet (les første del av intervjuet her).

Tjente på Antonius
Takket være sitt vennskap med Orenstein, kan Hansen delta når han ønsker. Så langt har han ikke funnet tid til det.

- Jeg har ikke sett noe særlig på det, bare litt fordi det er han som lager det. Jeg ser veldig lite poker. Men jeg skaffet en plass til Patrik Antonius (26) i siste episode, forteller Thor Hansen til Nettavisen.

Hansen fortalte Orenstein at Antonius gjerne ville være med på tv-showet.

- Han var interessert i å ha med Patrik også. Patrik ville gi bort noen prosenter for å få spille, men jeg vet at kameraten min ikke tar imot bestikkelser. Det er ikke dermed sagt at jeg ikke gjør det, ler Hansen.

- Det var vel ikke bestikkelse, da. Men jeg fikk femten prosent for at jeg fikk han med på High Stakes. Han spilte bare noen timer, men vant da litt. Han er veldig god, Patrik. Sannsynligvis den beste i verden i No Limit Texas Hold’em, mener Hansen.

Imponert av Doyle
Han er i Oslo i forbindelse med lørdagens pokergalla på Rockefeller, hvor Vi Menn skal kåre årets pokerspiller i 2006. Hansen er en av fem nominerte. Nettavisen spør 59-åringen om hvem han ville hatt med seg i et High Stakes-show, hvis han fikk plukke deltakerne selv.

- Hvis du skulle sette sammen ditt eget High Stakes-bord med verdens beste, hvem er de tre første du ville invitert?

- De første jeg måtte fått med, er Chip Reese (55) og Phil Ivey (30). Vi må snakke om litt mer enn bare No Limit Hold’em her. Og da er de to de beste jeg vet om. En som overrasker mer og mer, er Doyle Brunson (73). Etter å ha blitt så gammel spiller han fortsatt beintøft mot disse gutta. Han tar med seg krykkene på golfbanen og vinner et par millioner dollar på runden. Han spiller poker bedre enn han noen gang har gjort. Han må også være med. Det er vel min topp tre, mener Hansen.

- Og hvis du skulle sette sammen et bord med de dårligste stjernene? spør Nettavisen, og leder Hansen inn på rett spor ved å nevne episoden hvor Mike Matusow (38) fikk betalt av motspillerne for å sette seg ned og spille mer. Det var vel neppe et kompliment. Han tapte da også alt han hadde.

- Utrolig dum
- Hvis du skulle sette sammen et bord med de dårligste pokerstjernene, hvem ville du invitert først?

- Mike er en av dem, absolutt. Jeg har spilt mye mot ham også. Jeg hadde gleden av å spille i et privatlag i Las Vegas i november, hvor vi spilte kinapoker. Billig. Jeg var den store vinneren etter to dager, jeg vant nesten 50.000 dollar. Vi spilte 100 dollar poenget, og Mike tapte alle pengene, ler Hansen.

Og fortsetter:

- Han er så dum at det er ikke til å tro. Jeg mener, han vet ikke forskjell på ess og konger engang. Det er nesten utrolig. Og hver gang ville han ha hjelp av meg og kikket på meg, og spurte om han kunne gjort noe annet. «Nei, Mike, du var bare uheldig. Du har bare fått de verste kortene igjen», svarte jeg, forteller Hansen og smiler lurt.

Matusow er med andre ord invitert.

- Og selvfølgelig Phil Hellmuth, når du snakker om High Stakes. De to er ikke så veldig smarte når det kommer til cashgame. Men de har gjort det veldig bra i turneringer, det er ingen tvil om det.

Matusow og Hellmuth er to av de mest profilerte amerikanske pokerstjernene. Førstnevnte har markert seg i et par av de siste hovedturneringene i VM, mens Hellmuth har vunnet totalt ti VM-titler, inkludert hovedturneringen én gang.

Allsidig
Men i cashgame har de altså ikke vunnet særlig respekt. Det er nok atskillig færre som vil møte Thor Hansen der. Nordmannen har to VM-titler, en i Seven Card Stud og en i Ace to Five Lowball. Hansen kan med andre ord mer enn No Limit Texas Hold’em. I forrige VM-serie var han også på finalebordet i disiplinene Stud, Omaha og Hold’em.

- Jeg vet at jeg selv kan spille mot alle i hele verden i hvilket som helst spill, sier Hansen ubeskjedent.

Vi tror ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere