*Nettavisen* Sport.

Best uten Moa

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Vålerenga er best med Mohammed «Moa» Abdellaoue (23) på laget, mener mange. Men VIF vinner oftest uten ham.

14.06.09 23:28

VÅLERENGA - STABÆK 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 2009 var året Moa skulle skyte Vålerenga til topps. Etter oppvisningen i cupfinalen i fjor, avslo han utenlandstilbud og skulle i stedet danne Tippeligens store angrepspar sammen med Daniel Fredheim Holm.

I stedet har Fredheim Holm vært skadet, og Moa vært småskadet og syk, og gått glipp av flere av årets kamper.

Og mer til: VIF har vært klart best uten Moa.

Les alt om tippeligarunden!

Statistikken taler nemlig sitt klare språk: Uten Moa har VIF vunnet fire kamper og spilt en uavgjort (inkludert to cupkamper). Med Moa: Tre seire, tre uavgjorte og fire tap. (2-1-seieren over LSK er regnet som en kamp uten Moa, ettersom han gikk ut med skade etter kun 13 minutter.)

– Det har vel blitt noen seiere uten meg, men jeg har vært med å vinne også. Jeg tror ikke den statistikken sier så mye, sier Moa til Nettavisen.

VIF-trener Tor Ole Skullerud vil heller ikke feste lit til statistikken.

– Jeg tror det er litt tilfeldig at vi har vunnet noen kamper uten ham. Og jeg tror i hvert fall ikke at vi skal gi Moa skylden for de kampene vi har tapt.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ingen sjanser
Men en ting er Moa enig i. Han har ikke hatt den sesongen han hadde håpet på – så langt.

– Jeg har hatt en del uflaks med skader og sykdom. Det har ikke blitt helt som jeg håpet på så langt. Jeg har hatt en del uflaks, synes jeg. Men nå er jeg i gang igjen. Jeg trenger bare å komme i litt mer matchform, sier han.

Mot Stabæk spilte han samtlige 90 minutter – og kom kun til en halvsjanse.

– De siste 25 minuttene var jeg skikkelig sliten. Det er fordi jeg har vært litt sjuk i det siste, sier han og hoster gang på gang.

Faktisk så skapte ikke VIF en eneste ordentlig sjanse før Moas bror, Mos Abdellaoue, kom på banen. 65 minutter tok det før VIF skapte en sjanse, til gjengjeld skapte de flere de siste 25 minuttene.

– Vi burde ha fått minst uavgjort, i tillegg synes jeg vi skulle ha straffe da Stabæk handset innenfor sekstenmeteren, sier Moa.

Skullerud er enig: – At vi tapte i dag er ikke et ran, men jeg synes vi hadde fortjent ett poeng. Vi fikk to store sjanser på slutten, i tillegg ble vi snytt for et klart straffespark, sier han.

Lavt press
VIF startet kampen på samme måte som ga suksess borte mot Viking (3-0) og Molde (3-0): Med lavt press og tette lagdeler. Det fungerte bra bakover, med unntak av da Daniel Nannskog nikket inn 1-0 mellom begge stopperne. Men taktikken førte til lite framdrift offensivt. Null sjanser etter 65 minutter og fire totalt er ikke imponerende på hjemmebane.

Likevel forsvarer manager Martin Andresen taktikken.

– Vi kunne kanskje stått høyere, men vi har hatt dårlig erfaring med å gi fra oss et stort bakrom. Da har vi sluppet inn flere mål, så vi ville bygge på erfaringen fra noen av de kampene vi har lyktes bedre i presset, sier Andresen.

VIF kunne avansert til andreplass på tabellen med seier over Stabæk, i stedet ble det en ny nedtur på hjemmearenaen:

– Vi har hatt en del marginer med oss i det siste, men i dag var de mot oss. Sånne ting jevner seg ut i løpet av en sesong, sier Andresen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.