RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestekamerater i gullkamp

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Glenn Solberg og Frode Hagen er bestekamerater utenfor banen, men i Bundesliga kjemper de to nå mot hverandre om gullet. Nå er det imidlertid VM-suksess for Norge som teller.

Drammenserne Glenn Solberg og Frode Hagen har spilt på samme lag i ti år.

- Fire år i Drammen, fire år i Nordhorn og to år i Barcelona, oppsummerer Hagen.

Duell om gullet
Men i sommer ble bestekameratene skilt fra hverandre. Solberg dro til Flensburg-Handewitt, mens Hagen skrev under for en annen nord-tysk klubb, THW Kiel.

Nå kjemper de to om gullet i Bundesliga. Halvveis i serien leder Kiel, ett poeng foran Flensburg-Handewitt. Det er ytterligere tre poeng ned til neste lag, Magdeburg.

- Det er litt spesielt. Det er ikke hver gang jeg håper at Kiel og Frode skal vinne kamper lenger og nå ser det også ut som om det skal bli en kamp mellom Flensburg og Kiel, så det er litt spesielle følelser. Jeg er såpass ærlig at jeg sier at jeg vil ta det gullet selv, sier Solberg til TV 2 Nettavisen.

Hagen synes også at situasjonen er litt uvant.

- Det er litt artig. Nå har vi spilt sammen i ti år og opplevd såpass mye på håndballbanen og samtidig blitt så gode venner, og så plutselig å stå på hver vår banehalvdel og skal kjempe om seieren. Det er litt rart, sier han.

En blir mester
Med Magdeburg i ferd med å bli hektet av i kampen, er de sikker på at gullet havner i enten Kiel eller Flensburg.

- Vi har sagt det sånn at det blir i hvert fall en av oss som blir mester, sier Solberg.

- Uheldigvis, ler Hagen.

Men før Bundesliga skal avgjøres, skal duoen forsøke å skyte Norge til suksess i VM.

- Det viktigste er å få satt forsvarsspillet og å fortsette trenden med godt kontringsspill. Det tror jeg blir grunnlaget for gode muligheter, mener Hagen.

Skal slå Brasil
Og nettopp det norske forsvarsspillet har blitt skrytt opp i skyene de siste dagene, men kaptein Solberg vil ikke la superlativene komme for tett innpå seg.

- Det er hyggelig å høre at folk snakker positivt om oss, men skulle vi tatt med oss alt det negative og positive som både pressen og andre leverer, tror jeg vi ville fått slite med det vi skulle gjøre på banen, sier han.

Søndag spiller Norge sin åpningskamp i VM mot Brasil. En kamp som skal ende med seier.

- Det er en kamp vi må vinne og som vi bør vinne. Vi er et bedre lag enn Brasil og det er jeg helt sikker på at vi klarer å vise også, lover Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere