Gå til sidens hovedinnhold

Bestemann ble syndebukk

Han var i ferd med å bli den store helten - igjen. Så gikk det galt.

HELLAS-NIGERIA 2-1:

Han var banens beste mot Argentina.

Og etter at Nigeria ble redusert til ti mann mot Hellas, så var keeper Vincent Enyeama, igjen, lenge banens klart beste torsdag ettermiddag.

For det Lionel Messi ikke maktet. Det så heller ikke grekerne ut til å klare.

Nigerias keeper stoppet lenge alt, og den ene gangen han ble overlistet før pause, da Hellas utlignet til 1-1, så var det typisk at Dimitrios Salpingidis´ skudd traff nigerianske Lukman Haruna, forandret retning fullstendig, og lurte dermed Enyeama.

Rødt kort ødela
Nigeria startet imidlertid kampen best, og tok ledelsen da et frispark fra langt hold av Kalu Uche skled gjennom feltet, og gikk rett i mål. Etterpå hadde de full kontroll.

I alle fall fram til 33. minutt.

Da mistet Monacos Sani Kaita hodet. Helt uprovosert og meningsløst sparket han ut etter greske Vassilis Torosidis midt på banens. Ja, grekeren overspilte, men dommeren hadde ikke noe valg. Rødt kort til Kaita.

Og plutselig var alt snudd på hodet.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Vegg med hull i
Grekerne angrep plutselig med mening, og skapte sjanse etter sjanse etter sjanse. De utlignet raskt, takket være skuddet som altså traff nevnte Haruna. Men lenge så det ut til at de måtte nøye seg med det. Uansett hvor store sjansene var, uansett om de var alene med Enyeama på fem meter eller ti meter, uansett hva de kom med, så reddet den nigerianske keeperen alt.

Men det er kanskje grenser for hvor lenge en keeper alene kan redde et lag.

Dessverre for Enyeama ble det en tabbe som avgjorde 20 minutter før slutt. Alexandros Tzilois skjøt rett på den nigerianske keeperen, men plutselig rotet han det til for seg selv. Keepermaten ble til en retur, og den banket Torosidis i mål.

Helten var plutselig syndebukk. Så brutal kan fotballen være.

Dermed tok Hellas sin første seier i et VM-sluttspill. Dermed ligger det an til å bli fantastisk avslutning i gruppe B. Argentina leder gruppa med sine seks poeng, deretter følger Sør-Korea og Hellas med tre, før Nigeria har null. Det betyr at hvis Argentina avslutter med seier mot Hellas, og Nigeria avslutter med seier mot Sør-Korea, så vil Nigeria, Hellas og Sør-Korea alle ende på tre poeng. Da vil målforskjellen bli avgjørende.

Det betyr uansett at alle lag har alt å spille for også i siste kamp i gruppe B.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken