Gå til sidens hovedinnhold

- Bestemmer meg før søndag

Åge Hareide vil unngå spekulasjoner.

MALTA (Nettavisen): Åge Hareide sa tidlig i EM-kvalifiseringen at han kom til å gi seg dersom han ikke klarte å få Norge til EM. Onsdag ble det endelig klart at Norge må se mesterskapet fra sofakroken.

Men, som han sier selv: mye har forandret seg siden januar, da han kom med sin uttalelse. Og kanskje viktigst av alt:

Tillit
Spillerne vil ha ham med videre.

Derfor skal Åge Hareide bruke dagene fram til trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene på søndag til å bestemme seg for om han ønsker å fortsette eller ikke. Det er helt essensielt i så måte at han får med seg det samme støtteapparatet som han har nå.

Om kort tid reiser Hareide til Durban i Sør-Afrika, der trekningen skal være, og han gjør det sammen med Sondre Kåfjord og Karen Espelund, henholdsvis fotballpresident og generalsekretær. De skal diskutere seg fram til en løsning som gavner begge parter.

Vidar Davidsen, fotballekspert på TV3, sier til Nettavisen at Hareide må bestemme seg før trekningen, slik at han unngår spekulasjoner og uttalelser i etterkant – hvis han for eksempel skulle trekke seg etter at Norge – hypotetisk sett – skulle havne i en vanskelig gruppe.

Den problematikken ser landslagssjefen.

Må ha tid
- Jeg kan godt svare før VM-trekningen, hvis jeg bare får tid. Jeg har ikke vært hjemme siden før cupfinalen. Hvis mulig så skal jeg forsøke å gjøre det før VM-trekningen. Jeg ser godt at det kan bli spekulert i at jeg ser an hvilken trekning Norge får. Det er jo svært uheldig, så jeg skal forsøke å gi et svar før det, sa Hareide til pressen torsdag før hjemreise til Norge.

Han presiserer at Norges VM-trekning ikke vil ha den ringeste betydning for hvilket svar han gir. Og det er praktiske og personlige ting som vil være avgjørende.

En kort undersøkelse blant støtteapparatet torsdag, tyder på at Åge Hareide har gode muligheter til å få det akkurat som han vil. Ingen av dem Nettavisen snakket med, antydet at de var ferdige med sine roller i landslaget.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot