RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MUSTAFA OZER (AFP)

Bestemmer seg til uka

Petter Solberg jobber på spreng.

Oslo: Det haster for Petter Solberg med å finne ny kartleser. En italiensk kandidat er trolig ute av dansen.

Etter 11 år i kartleserstolen valgte Phil Mills tidligere denne uka å avslutte samarbeidet med Petter Solberg. Waliseren ønsket seg mer tid til familien – og sluttet med øyeblikket virkning.

Det sendte Solberg ut på kartleser-jakt med knappe tidsrammer. Nesten VM-runde kjøres i Bulgaria 9. til 11. juli, og valget må være klart i god før det.

Ifølge rally-VMs egen hjemmeside er det ventet at Solberg har sin nye følgesvenn på veien klar tidlig i neste uke. Selv nøyer østfoldingen seg med å innrømme at det haster.

- Jeg må snart bestemme meg, men det er ikke lett, sier han til wrc.com.

Italiensk kandidat
En lang rekke potensielle Mills-arvtakere har tatt kontakt med spydebergingen de siste dagene.

- Jeg vil anslå at 20 personer har kontaktet meg – alle med god CV-er. Jeg er virkelig overrasket over kvaliteten på kartleserne som har lyst til å bli med i teamet vårt, sier Solberg.

Tidligere denne uken skrev Dagbladet at verdensmesteren fra 2003 har kontaktet storebror Henning for å høre om hans østerrikske kartleser Ilka Minor kan være et alternativ.

Les også: Petter og Henning «krangler» om dame

Petter selv innrømmer at han har vært i konkret kontakt med andre også. En av dem er italienske Giovanni Bernacchini – som i øyeblikket er kartleser for Nasser Al-Attiyah fra Qatar.

- Velger snart
Bernacchini har tidligere vært kartleser for en annen WRC-profil – landsmannen Gigi Galli.

- Jeg hadde litt kontakt med han, men han hadde allerede kontrakt. Det er problemet. En del av kandidatene har kontrakt ut årets sesong, sier Solberg – og tilføyer:

- Men jeg må uansett bestemme meg snart.

Lett blir det i alle tilfeller ikke å erstatte Mills. Waliseren har sittet ved Solbergs side i ikke mindre enn 152 av de 155 VM-rundene østfoldingen har kjørt. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere