Oslo: Det haster for Petter Solberg med å finne ny kartleser. En italiensk kandidat er trolig ute av dansen.

Etter 11 år i kartleserstolen valgte Phil Mills tidligere denne uka å avslutte samarbeidet med Petter Solberg. Waliseren ønsket seg mer tid til familien – og sluttet med øyeblikket virkning.

Det sendte Solberg ut på kartleser-jakt med knappe tidsrammer. Nesten VM-runde kjøres i Bulgaria 9. til 11. juli, og valget må være klart i god før det.

Ifølge rally-VMs egen hjemmeside er det ventet at Solberg har sin nye følgesvenn på veien klar tidlig i neste uke. Selv nøyer østfoldingen seg med å innrømme at det haster.

- Jeg må snart bestemme meg, men det er ikke lett, sier han til wrc.com.

Italiensk kandidat
En lang rekke potensielle Mills-arvtakere har tatt kontakt med spydebergingen de siste dagene.

- Jeg vil anslå at 20 personer har kontaktet meg – alle med god CV-er. Jeg er virkelig overrasket over kvaliteten på kartleserne som har lyst til å bli med i teamet vårt, sier Solberg.

Tidligere denne uken skrev Dagbladet at verdensmesteren fra 2003 har kontaktet storebror Henning for å høre om hans østerrikske kartleser Ilka Minor kan være et alternativ.

Les også: Petter og Henning «krangler» om dame

Petter selv innrømmer at han har vært i konkret kontakt med andre også. En av dem er italienske Giovanni Bernacchini – som i øyeblikket er kartleser for Nasser Al-Attiyah fra Qatar.

- Velger snart
Bernacchini har tidligere vært kartleser for en annen WRC-profil – landsmannen Gigi Galli.

- Jeg hadde litt kontakt med han, men han hadde allerede kontrakt. Det er problemet. En del av kandidatene har kontrakt ut årets sesong, sier Solberg – og tilføyer:

- Men jeg må uansett bestemme meg snart.

Lett blir det i alle tilfeller ikke å erstatte Mills. Waliseren har sittet ved Solbergs side i ikke mindre enn 152 av de 155 VM-rundene østfoldingen har kjørt. (ANB)