GREUTHER FÜRTH - BORUSSIA DORTMUND 1-3:

Borussia Dortmund vant lørdagens kamp borte mot Greuther Fürth og skaffet tre nye poeng i Bundesliga. Julian Brandt (2 mål) og Felix Passlack scoret for gjestene.

Erling Braut Haaland startet på topp for de signalgule, men virket ikke helt å være på hugget. Det ble lagt merke til underveis i TV-sendingen av oppgjøret.

Nordmannen har slitt med noe sykdom den siste tiden og det ble nevnt som en mulig årsak til at stjernespissen ikke klarte å sette sitt preg på kampen.

- Under pari av Haaland

Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet påpekte underveis i kampen at en Haaland i toppslag fort kunne satt både tre og fire mål mot lørdagens motstander.

Han fikk støtte av ekspert Lars Tjærnås, som satt sammen med ham i boksen.

- Jeg er enig i det. Det er ikke bare Haaland som har vært 80 prosent, heller. Det har vært litt mangel på nøyaktighet og rytme veldig ofte, sa sidekommentatoren.

Mot slutten av kampen kviknet imidlertid Dortmund skikkelig til og etter at Greuther Fürth utlignet til 1-1 i det 70. minutt, scoret gjestene to ganger.

- En kamp under pari for Haaland, vi må være så ærlige og si det. Det så litt ut som han fløt rundt på 80 prosent av kapasiteten sin. han var involvert i en to-tre situasjoner der han på en normal dag kunne skapt de helt store mulighetene, oppsummerte Tjærnås om Haalands innsats etter kampslutt.

Ledet til pause

Vertene trodde de hadde tatt ledelsen etter 23 minutter da Branimir Hrgota satte ballen i mål, men VAR grep inn og konkluderte med at det var offside.

Like etter fikset Brandt ledelse for gjestene. Keeper Andreas Linde ga en retur på et skudd fra Raphael Guerreiro og den havnet rett i føttene på Brandt. Angrepsspilleren hadde dermed få problemer med å dytte ballen inn i det åpne målet.

Dortmunds ledelse sto seg til pause, men i andre omgang skulle vertene slå tilbake. 70 minutter var spilt da Jessic Ngankam ble spilt flott fri av Hrgota. Alene med keeper vartet spissen opp med en lekker avslutning da han chippet ballen over keeper.

- For en delikat avslutning. ren nytelse, sa Tjærnås om scoringen.

To raske mål

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. bare noen minutter senere var Brandt på plass igjen og satte inn sitt andre mål for ettermiddagen bak Linde i buret.

Dortmunds mål nummer tre kom i det 77. minutt. De signalgule kombinerte fint og Marco Reus fant Felix Passlack. Han fyrte av og satte ballen mellom beina på Linde.

Seieren betyr at Dortmund nå er oppe i 66 poeng fra 33 kamper i Bundesliga. Haaland klubb er nummer to, mens Bayern München allerede har avgjort ligamesterskapet.

Mot slutten satte også Jude Bellingham ballen i mål etter slett forsvarsspill fra hjemmelaget, men VAR grep inn igjen og annullerte målet for en offside på Haaland. Nordmannen var ikke borti ballen, men nær situasjonen da scoringen kom.

Spissen ble byttet ut like etter situasjonen. Inn kom Youssoufa Moukoko.