Lionel Messi er ventet å starte sin første kamp etter VM når Paris Saint-Germain tar imot Angers på Parc des Princes onsdag kveld.

35-åringen var i storslag i hjemlig serie før mesterskapet i Qatar, og fulgte opp med å bli VM-konge etter å ha ledet sitt Argentina til et kjærkomment gull.

Det ble sikret på bekostning av Frankrike og Kylian Mbappé, hans rekkekamerat i Paris.

Det har vært heftig spekulert hvordan forholdene de to imellom egentlig er, og Mbappé var betimelig nok innvilget fri da Messi returnerte til PSG og ble klappet inn av egne lagkamerater på sin første trening.

Robin Haugen, som skal kommentere onsdagens oppgjør for Direktesport, mener imidlertid han har sett en endring hos Mbappé, særlig etter VM hvor Mbappé fikk spørsmål om hvordan det var å tape finalen mot Messi.

– Jeg snakket med Messi etter kampen. Jeg gratulerte han. Det var viktig for ham, akkurat som det er for meg, men jeg tapte og må vise modenhet ved å gratulere motstanderen, har franskmannen sagt ifølge Marca.

Den franske superstjernen ble heftig kritisert etter å ha signert en ny monsterkontrakt sist sesong, men Haugen mener uttalelsene til 24-åringen illustrerer hvordan han har vokst.

– Da jeg leste det, virket det på meg som om Mbappé har vokst siden i sommer, da han fikk kritikk fra alle kanter. Han virker mer voksen, og lært litt mer på den fronten, forteller han til Nettavisen.

– Jeg så det blikket

Messi returnerte sist VM-stjernene til PSG etter å ha feiret gullet i hjemlandet, og lagkameratene hadde stilt seg opp i en «guard of honour» da de klappet inn spilleren som nå anses som tidenes beste fotballspiller.

Der var ikke finalisttaper Mbappé, men derimot hans yngre bror Ethan Mbappé.

16-åringen er en del av PSGs ungdomsakademi, og har trent med A-laget de siste ukene. Unggutten klappet som alle andre inn Messi da han entret gresset på treningsfeltet etter VM-triumfen, men blikket til franskmannen når Messi går forbi har vakt stor oppmerksomhet i sosiale medier.

Også Haugen bet seg merke i bildene, uten at han tror det ligger noe bak.

– Jeg så det blikket, men jeg vil ikke legge for mye i det. Det kan brukes for alt det er verdt, men jeg tror ikke det er noe spesielt i det.

Se alt av PSG og Ligue 1 hos Nettavisen og Direktesport:

VM-gullet skal ikke markeres

De siste ukene har vi sett Argentinas ulike VM-vinnere bli hyllet på deres respektive arenaer før comebacket etter mesterskapet.

Ifølge franske rapporter vil det imidlertid ikke bli gjort noe spesielt i forkant av onsdagens oppgjør mot Angers.

– Jeg synes det er overraskende, men samtidig er PSG et fransk lag, og Frankrike tapte finalen noe som kanskje det litt verre, forteller Haugen.

Han er spent på forfatningen til Messi, etter at karrierens store mål ble nådd allerede midtveis i sesongen.

– Det blir spennende å se om motivasjonen er der. Det er VM som har vært målet hans, og han har vært veldig motivert det siste halvåret. Jeg tror han kjenner på det, men samtidig henger Champions League-trofeet med PSG høyt. Jeg er spent på å se motivasjonen i Ligue 1, avslutter Haugen.