Det forteller president Yngve Hallén i Norges Fotballforbund (NFF) til TV 2.

Tirsdag kveld offentliggjorde NFF at Fotball Media AS har solgt rettighetene til å vise seks kamper fra hver runde i Tippeligaen fra 2013 til 2016 til Canal+. Ingen av partene ønsker å fortelle hvor mye kanalen betaler, men Hallén bekrefter at det er mer enn forrige gang rettighetene ble solgt.

- Sunt for enhver
- Det er klart for betal-TV rettighetene, som vi her snakker om, så er det en vesentlig høyere pris for det, sier Hallén.

- Så skal vi jo også selge to kamper til i Tippeligaen pluss alle de andre rettighetene, blant annet landskampene, legger han til.

Ifølge både VG og TV 2 legger Canal+ over én milliard kroner på bordet. I retur får de altså sende seks kamper på TV hver runde, pluss rettighetene til å vise Tippeligaen på internett og mobil.

- Vi ønsker oss flere abonnenter, det er grunnen til at vi kjøper dette. Det er sunt for enhver at det skiftes kanal på fotballen, og jeg tror ikke dette vil få negative konsekvenser for seerne, sier sportssjef i Canal Plus, Kenneth Fredheim til VG.

- Verste umoral
Ingen andre potensielle budgivere fikk vite om budet fra Canal+. Det har fått TV 2 til å reagere kraftig.

- Dette er utrolig. Vi har ikke fått noen beskjed om salget av rettighetene på forhånd. Vi ble kun informert gjennom en pressemelding at Canal+ har overtatt TV-rettigheter på fotball fra 2013. Dette er det verste jeg har opplevd av umoral, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til VG.

Redaksjonssjef Remi Taule la ut følgende melding på Twitter: «Sjokk og vantro! Etter enorme investeringer og LIDENSKAP til norsk fotall gjennom mange år, så skjer dette. Helt uvirkelig. Uvirkelig!»

TV 2 sikret seg i forrige uke rettighetene til å vise OL i både 2014 og 2016 på norsk TV, etter at NRK har vist samtlige OL siden 1960.