RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler seg fri fra korrupsjonstiltale

HAR GOD RÅD: Bernie Ecclestone.
HAR GOD RÅD: Bernie Ecclestone. Foto: Matthias Schrader (Ap / NTB scanpix)
Punger ut godt over en halv milliard kroner.

En tysk rett har akseptert et tilbud fra formel 1-sjef Bernie Ecclestone. 83-åringen var tiltalt for korrupsjon, men betaler 626 millioner kroner for å stanse rettssaken.

I tysk rett kan en tiltalt komme til enighet med den andre parten eller aktoratet så lenge retten godkjenner avtalen.

Tirsdag ettermiddag ble Ecclestones forslag til forlik godkjent av domstolen i München. Formel 1-mogulen må ifølge det tyske byrået DPA betale innen en uke. Det er ikke småpenger, den kontroversielle briten må ut med 626 millioner kroner (100 millioner dollar).

99 millioner dollar går til den tyske statskassen, mens den siste millionen går til stiftelsen for et barnesykehus.

Ecclestone var tiltalt for å ha bestukket en banksjef med 275 millioner kroner for å kunne beholde kontrollen over formel 1-imperiet. Nå som rettssaken er stoppet, tyder alt på at han får fortsette å styre sporten.

Gerhard Gribkowsky ble dømt til 8,5 års fengsel i 2012 for å ha mottatt bestikkelsen. Ifølge tiltalen ønsket Ecclestone å sikre at et selskap han godkjente fikk kjøpe formel 1-aksjer.

Ecclestone nektet skyld og sier han betalte summen fordi Gribkowsky presset ham for penger og truet med å frigi falsk skatteinformasjon om ham.

Avtalen blir kalt «latterlig» av tyskernes tidligere justisminister, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger. Hun mener smutthullet, som tillater en tiltalt regelrett å betale seg fri fra anklager, må begrenses eller tettes helt. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere