NRC Handelsblad har den siste tiden stått bak flere store avsløringer rundt Rabobank-laget i nederlandsk sykkelsport.
Avsløringene har fått både Michael Rasmussen og Thomas Dekker til å legge alle kort på bordet foran antidopingmyndighetene.
Rasmussen: - Jeg har løyet og jukset
Men det er ikke like enkelt å få alle i tale. Michael Boogerd har også blitt knyttet opp mot den østerrikske manageren Stefan Matschiner. Den tidligere friidrettsutøveren slo seg opp som manager og dopformidler for en rekke utøvere etter egen idrettskarriere.
Dopet syklister, triatleter og friidrettsutøvere
Manageren skaffet doping til veie for blant annet Dekker, Rasmussen, Bernhard Kohl og rundt 20 andre triatleter og friidrettsutøvere fram til 2008.
Boogerd har innrømmet å ha hatt kontakt med den nå straffedømte Matschiner, men hevder det dreide seg om «kjøp av vitaminer» og et møte på en vinbar i den østerrikske hovedstaden.
NRC Handelsblad har fått tilgang til kvitteringer som viser at den tidligere toppsyklisten betalte 17.000 euro (rundt 135.000 2007-kroner) til Matschiner i 2006 og 2007.
- Dyre vitaminer
Boogerd la opp som syklist i 2008, og har ikke vært tilgjengelig for kommentarer til NRCs seneste avsløring.
Tidligere har han nektet å uttale seg under påskudd av at han «er redd for å snakke fordi han vil bli sett på som en syndebukk».
Dopmanageren har latt seg intervjue av avisen. Han bekrefter at kvitteringene stammer fra hans klinikk i Wien, og at han hadde Boogerd som kunde.
Under en rettssak for to år siden snakket legen åpent om hvordan han hjalp utførte bloddoping på rytterne han behandlet.
Til Boogerds innrømmelse om vitaminkjøp, sier han:
- Jeg tror i hvert fall man kan kjøpe mange vitaminer for 17.000 euro.
Vurderer amnesti
Mens Boogerd konsekvent har nektet for dopingbruk, har Matschiner innrømmet å ha dopet lagkameratene Rasmussen og Dekker.
- Jeg har sendt ut mange fakturaer, innrømmer han overfor NRC Handelsblad.
- Det gjorde jeg etter å ha bistått med tapping av blod, eller solgt illegale legemidler. Men jeg skrev selvsagt ikke «doping» på kvitteringene. Jeg skrev laktattester, ernæringer, eller lignende. Når jeg satte opp treningsprogram, var det i realiteten en oversikt over inntak av doping.
Dopingskandalene i Nederland har ført til at nasjonens sykkelforbund og antidopingmyndighetene, ønsker å innføre et amnesti fram til 1. januar 2008.
Dersom utøvere frivillig innrømmer «å ha brukt, eller sett doping» i denne perioden, skal de slippe unna med en utestengelse på inntil seks måneder.
Forslaget har ikke blitt ratifisert ennå, men skal etter planen gjelde fram til 1. april i inneværende år.