RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betenkelig poengtap for United

Sist oppdatert:
Manchester United har allerede mistet sju poeng. 0-0 hjemme mot Everton mandag var meget skuffende, og en stor strek i regninga for Alex Fergusons menn.

Les om kampen minutt-for-minutt

Manchester United – Everton 0-0: Både Chelsea og Arsenal står med full pott etter fire serieomganger. Og United har allerede havnet stygt på etterkjelken i forhold til de to lagene.

Manchester United hadde vunnet 19 av de 22 siste kampene mot Everton. Derfor burde ikke laget kastet bort muligheten til å holde sånn noenlunde tritt med London-lagene.

Lite oppfinnsomt
Men Everton-matchen var preget av svært liten oppfinnsomhet fra hjemmelagets side. Gjestene pakket ni mann rundt sin egen 16-meter, og nektet hjemmelaget rom. Det viste seg å være oppskriften på en dag hvor United var lite innstilt på å kjempe om andreballene etter innlegg.

Første omgang ble et gedigent gjesp – hvor Louis Sahas heading utenfor fra god posisjon – var omgangens eneste reelle målsjanse.

Gamle er eldst
Etter hvilen kjørte United opp tempoet betraktelig, og kunne notere seg for totalt tre stolpeskudd. Nå hadde trolig Evertons keeper, Nigel Martyn, tatt minst to av dem, men mulighetene var der.

38-åringen var utvilsomt en medvirkende årsak til at Everton fikk med seg det ene poenget fra Old Trafford.

Soleklart
Faktisk kunne gjestene ha ranet med seg alle poengene fra Uniteds hjemmebane. Men dommer Dermot Gallagher lukket øynene fullstendig da Mikael Silvestre handset på egen femmeter – med utstrakt arm. Han plukket rett og slett ballen vekk fra Duncan Fergusons hode.

Særlig klarere straffespark er det umulig å overse.

- Jeg ble fortalt at det var en hands. Kanskje jeg ikke er den første manageren som kommer hit og sier at de ikke får straffespark, men du må kanskje klare mer enn det når du kommer til Old Trafford, sa Everton-manager David Moyes.

- Vi har ikke den samme standarden på spillere som Manchester United, så vi må gjøre det beste vi kan. Vi kom hit og gjorde det vanskelig å slås, og selvfølgelig det å få et poeng herfra er ikke lett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere