*Nettavisen* Sport.

Betenkt van Gaal: - Dette har vært noen grusomme uker

TUNGE UKER: Louis van Gaal innrømmet at det har vært to forferdelige uker etter 3-0-tapet mot Arsenal. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

United-manageren vil rette opp inntrykket etter Arsenal-kampen.

Manchester Uniteds mektige nederlender møtte pressen før helgens kamp mot Everton, og innrømmet at landslagspausen de siste to ukene har vært forferdelige for han og mannskapet hans:

- Når du har to uker til å tenke så er det grusomt å ha et slikt resultat. Dette har vært noen grusomme uker fordi før sist landslagpause så tapte vi mot Swansea, sa van Gaal til de fremmøtte journalistene.

Manchester United ble spilt av banen i sist seriekamp på Emirates mot Arsenal og lå under 3-0 før 20 minutter var spilt. Og det er ikke bare United-spillerne som har slitt med dette, til og med kokken har hatt noen vanskelige uker!

- Dette er ikke vondt bare for spillerne, men for staben min. Og kokken min, Mike, fordi han har en stor innflytelse på atmosfæren i kantina, forteller van Gaal.

Ingen analyse

United-manageren kunne bekrefte at både Wayne Rooney og Michael Carrick blir kampklare til helgenss kamp mot Everton, men at Ashley Young er ute med en skade. Også Marcos Rojo og Ander Herrera nærmer seg kampformen. Likevel har ikke laget fått analysert Arsenal-kampen skikkelig.

- Spillerne dro direkte etter kampen, og de var tilbake på onsdag og torsdag etter trening. Så de får ikke vært med på kampforberedelsene for Everton-kampen. Så det er vanskelig for meg å snakke om kampen mot Arsenal fordi vi må analysere den, lære fra den og bli bedre, forteller van Gaal.

Manchester United ville trenge å lære det de kan fra Arsenals fantastiske start slik at de ikke lider samme skjebne mot Everton. I fjor lå de røde fra Manchester United under mot Everton etter kort tid, også der tapte de 3-0.

- Vi har snakket om at dette ikke kan skje igjen. Vi startet så forferdelig og Arsenal var så gode. Kanskje det var en tilfeldighet, men jeg tror ikke på det. Jeg tror på forberedelser, fokus og konsentrasjon, fortalte en kampklar Louis van Gaal.

Mestre

Manchester United ligger for tiden på tredjeplass i Premier League, bak Arsenal og Manchester City. Ambisjonen til nederlenderen og hans mannskap er å avslutte sesongene på topp.

- Vi ønsker å bli mestre. Så hvis du vil bli mester så må du oppføre deg som en mester. Å forbedre deg selv slik at du kan bli en mester i fremtiden, mener van Gaal.

Første stopp mot Manchester Uniteds håp mot sin 21 engelske ligatittel er Goodison Park der Everton venter. Kampstart er klokka 16 norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.