RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD)

Betent femmils-håp

Jan Egil Andresen er friskmeldt og tilbake i langrennsleiren, men en vond skulder skaper hodebry før femmila.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Andresen ble isolert fra de øvrige langrennsløperne tirsdag, på grunn av sår hals. Lørdag ettermiddag fikk han endelig lov til å flytte tilbake.

- Det blir godt å begynne å være litt sammen med de andre igjen. Men jeg trives bra for meg selv også, jeg, så jeg har egentlig hatt ei helt topp uke, sier 27-åringen.

Sykdommen har ikke ført til at Andresen har gått glipp av andre distanser enn stafetten – en distanse han neppe hadde gått uansett.

Våknet av smertene
På grunn av en vond skulder har avbrekket nærmest vært kjærkomment.

- Jeg har hatt smerter i høyre skulder og går på betennelsesdempende medisiner. For skulderen sin del har det sikkert vært positivt med ei rolig uke, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Andresen er ikke den vonde skulderen til hinder for skigåingen.

- Det er faktisk verst når jeg ligger. Jeg har våknet et par ganger av smertene, forteller han.

Den kommende uka skal han bruke godt for å være optimalt forberedt til femmila neste søndag. Det løpet er sesongen store mål for Jan Egil Andresen.

- Tungt og jævlig
- Jeg har prøvd å forberede meg spesielt til det løpet. Jeg har trent mange lange økter på syreterskel, de lengste over to timer. Jeg har også gått mye langt på rulleski, den lengste turen på over 12 mil, forteller han.

Andresen prøver også å forberede seg mentalt på smerten.

- Å gå femmil er tungt og jævlig, og det blir ikke mindre vondt i denne høyden. Likevel gleder jeg meg, sier Jan Egil Andresen, som har bestemt seg for å satse for fullt frem mot neste OL.

- Jeg føler at jeg går inn i mine beste år som skiløper nå. Allerede neste år håper jeg å kunne gå meg inn på stafettlaget under VM i Sapporo. Det er en drøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere