Han var konge på landeveien under VM i både 2006 og 2007. Nå er Paolo Bettini landslagssjef for majestetiske Italia.

Etter å ha finstudert ruten mellom Melbourne og Geelong er ikke «Grillo» i tvil om hvem som profitterer på løypeprofilen.

- Det er en krevende rute. Den hardere enn Madrid i 2005. Den minner meg faktisk om ruten i Benidorm i 1992, da Gianni Bugno vant. Han vant ikke en massespurt, selv om det var mange sprintere til start, understreker Bettini overfor La Gazzetta dello Sport.

Les også: Se VM-løypa med McEwens øyne

Én norsk favoritt
Så hvem passer løypa for? Mandag ble det klart at Andy Schleck ikke stiller for Luxembourg, mens Australia har valgt å vrake sterke ryttere som Robbie McEwen, Mark Renshaw og Heinrich Haussler.

Den italienske landslagssjefen regnet på forhånd Haussler blant favorittene, men 26-åringen uttalte selv at han ikke følte seg i god nok form til å debutere i mesterskapssammenheng for Australia. Norge valgte på sin side å droppe Kurt Asle Arvesen, og i stedet kjøre med Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Bettini har allerede ført opp én av de norske på favorittlisten sin:

- Mark Cavendish mener at VM passer ham perfekt, men jeg er skeptisk ettersom han ikke har Columbia-toget rundt seg. Han har tvert imot bare to lagkamerater med seg. Oscar Freire og Thor Hushovd blir farligere, tror den italienske mesteren.

Gent, Amstel og Brabantse Pijl
Det begrunner Bettini med at bakkene som er innlagt i den 15,9 kilometer lange runden rytterne skal gjennom 11 ganger, vil favorisere sprintere med kjørestyrke. Rytterne skal over 2. kategorien «The Ridge» en drøy mil unna målgangen: 1,1 kilometer med 9,1 prosent stigning.

Deretter venter en småteknisk utforkjøring før starten på Aphrasia Street: 650 meter lang og 7,9 prosents stigning. Fram mot målgang er det rimelig flatt, noe som gjør at hovedfeltet kan ta opp jakten på eventuelle utbrytere. De siste 750 meterne er rett fram med moderat stigning de siste 200 meterne.

- Årets løp kan godt ende med at det kommer inn en liten samlet gruppe, men vinneren vil være den som er sterkeste på lett stigende oppløp. Ruten er en blanding av Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race og Brabantse Pijl, ifølge Bettini.

Selv har italieneren et luksusproblem når han skal slanke sin egen liste fra 18 til 9 mann. La Gazzetta dello Sport mener å vite at Filippo Pozzato blir lagkaptein, mens Luca Paolini skal styre troppene langs landeveien.

PS! VM i Melbourne avholdes mellom 29. september og 3. oktober.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!