RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bettini i dramatisk flyulykke

Paolo Bettini
Paolo Bettini Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
En knapp måned før VM måtte flyet med den italienske landslagssjefen nødlande i vannet.

I februar 2010 omkom den tidligere syklisten Franco Ballerini i en rallyulykke.

Den tidligere Paris-Roubaix-mesteren var den gang sportssjef for det italienske landslaget.

Paolo Bettini var en personlig venn av Ballerini og sa seg villig til å overta ansvaret for det italienske landslaget etter Ballerinis død.

Onsdag var det Bettinis tur til å være involvert i en dramatisk ulykke. Heldigvis ble utfallet et helt annet enn for Ballerini.

Bettini satt i passasjersetet på et småfly som ble kjørt av en god venn av den italienske landslagssjefen. De to var ute på en flytur i Livorno, da uhellet var ute.

Av en foreløpig ukjent grunn klarte ikke piloten å holde flyet i luften, og han var derfor nødt til å nødlande i vannet. Det klarte piloten bra, og de kunne begge svømme vekk fra flyet. Dette melder Gazzetta dello Sport, ifølge velonation.

Etter hvert ble de plukket opp av en fiskebåt, som kontaktet kystvakten. De fikk sendt ut en båt som fraktet de to uheldige mennene tilbake til land.

Det skal etter forholdene stå bra til med Bettini, som kun skal ha en liten skade i beinet. Han og piloten må allikevel belage seg på en natt på sykehuset, der de ligger for observasjon.

Selv om den dramatiske ulykken ser ut til å få en lykkelig slutt, er det liten tvil om at dette er langt fra ideelt for det italienske laget, som om en knapp måned skal kjempe om VM-gull i København. De vonde minnene om Ballerinis død blir nok vekket til minne igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere