Gå til sidens hovedinnhold

- Betyr mye at Mons er trener

Eirik Bakke slår fast at det var viktig for ham at nettopp Mons Ivar Mjelde er trener for laget da han sa ja til Brann.

Mjelde visste godt hva han ble tilbudt da agent Rune Hauge ringte Brann-treneren for å tilby Eirik Bakke. Ostringen brukte ikke lange tenkepausen på å takke ja, ettersom han kjenner Bakke fra treningsfeltet i Sogndal. Bekjentskapet var en av nøkkelfaktorene da Bakke valgte Brann.

Kjenner Mjelde
- Jeg kjenner Mons og vet hva han står for. Da muligheten for å komme til Brann dukket opp, veide det tung at nettopp han er trener i klubben. Jeg vet hva Mons står for og ikke minst føler jeg at Brann virkelig var interessert i å få meg til klubben. Det betyr mye for meg at Mons er trener. Han er en offensiv type, noe som passer meg bra, sier Bakke til et samlet pressekorps.

Han har aldri lagt skjul på at han ønsker å dra tilbake til England for å spille fotball. Et landslagscomeback er også noe han lengter etter. Sogningen mener at Brann i så måte er et godt utstillingsvindu.

Brann som utstillingsvindu
- Brann er en flott arena å vise seg frem på. Bedre enn Championship (som er nest øverste nivå i England, hvor Leeds befinner seg). Nå ønsker jeg så fort som mulig å finne formen igjen og spille fotball, og få vist hva jeg er god for. Jeg har som mål å komme tilbake på landslaget og gjerne komme meg tilbake til England. I Brann får jeg de rette mulighetene til å utvikle meg, sier Bakke, som har en avtale med Brann om at han kan forlate klubben dersom det dukker opp et attraktivt tilbud i 2007.

Mjelde er bevisst på at kan komme til å miste en av sine juveler, men er svært fornøyd med å ha fått en ambisiøs spiller i troppen, som også kan lette på presset på de som allerede er der.

Ambisiøs
- Vi er klar over at Eirik ønsker seg tilbake til England og på landslaget. Men det er slik det skal være. Spillere i Brann skal ha ambisjoner, og det er godt å ha typer som ham blant oss. At vi får slike spillertyper inn i troppen er også med å lette presset på noen av de andre spillerne. Etter at vi fikk Eirik og (Ardian) Gashi på trening, har jeg også merket at spillergruppen har blitt mer skjerpet. Det er høyere intensitet og større konsentrasjon på treningene. Det er bra, akkurat slik det skal være, sier Mjelde.

Første trening
I dag hadde Bakke sin første trening med nye lagkamerater. Det virket ikke som om Bakke kom til et fremmed miljø, for i en munter gjeng på treningsfeltet på Nymark gled smilet til Bakke rett inn.

- Det er kjekt å komme i gang, godt å få unna den første treningen. Jeg føler en stor grad av positivitet i spillergruppen, og nå handler det om å prestere sammen og få resultater. I løpet av denne uken håper jeg at jeg får kommet såpass i slaget at jeg får være med å bidra i kampen mot Stabæk på mandag, sier Bakke.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken