*Nettavisen* Sport.

Beundrer Moan for å sette laget først

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Landslaget overøser Magnus Moan med varme ord etter at han droppet langrennet.

02.03.11 18:44

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): I tåka i Holmenkollen hoppet Magnus Moan ned til 123,5 meter i første del av den siste individuelle kombinertøvelsen i Oslo-VM. Selv med en dårlig landing var det godt nok til et greit utgangspunkt før langrennet.

Moan ville startet 1,26 minutter bak Håvard Klemetsen på 10-kilometeren.

- Med en Magnus i god, gammel form, hadde han hatt en sjanse på medalje i dag, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

- Bra av Magnus
Problemet er at Magnus Moan ikke er i god, gammel form. Oppkjøringen til VM ble ødelagt av sykdom. Han ble ikke frisk før to dager før første øvelse – og natt til onsdag kom sykdommen snikende tilbake.

- I samråd med lege ble det bestemt at Magnus skulle stå over langrennet. Vi synes det er bra at Magnus vil være i best mulig form til fredagens lagkonkurranse. Jeg beundrer Magnus for at han setter laget foran seg selv, sier landslagssjefen.

Det samme sier lagkameratene.

- Jeg setter pris på at han setter laget høyt ved ikke å risikere noe foran fredagens lagkonkurranse. Hvis han ikke føler seg hundre prosent, er det ikke sikkert at han hadde hatt en sjanse på medalje i dag. Og da er det kynisk og helt ok at han står over langrennet, sier Norges bestemann onsdag, Håvard Klemetsen.

Klemetsen: - Joiket av glede

Tok bronse sist
Norge tok bronse i den første lagkonkurransen, som gikk i Midtstubakken, og har ambisjoner om å gjenta eller forbedre den prestasjonen i Holmenkollbakken.

- Med ham frisk igjen på fredag, har vi et lag som kan kjempe om medalje, sier Strandbråten.

Klemetsen ble som nevnt beste nordmann i onsdagens Gundersen-øvelse. Han endte på fjerdeplass og ble så glad at han joiket av glede etterpå.

Jason Lamy Chappuis fra Frankrike vant.

HTML EMBED

Annonsebilag