RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Beundrer Moan for å sette laget først

Sist oppdatert:
Landslaget overøser Magnus Moan med varme ord etter at han droppet langrennet.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): I tåka i Holmenkollen hoppet Magnus Moan ned til 123,5 meter i første del av den siste individuelle kombinertøvelsen i Oslo-VM. Selv med en dårlig landing var det godt nok til et greit utgangspunkt før langrennet.

Moan ville startet 1,26 minutter bak Håvard Klemetsen på 10-kilometeren.

- Med en Magnus i god, gammel form, hadde han hatt en sjanse på medalje i dag, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

- Bra av Magnus
Problemet er at Magnus Moan ikke er i god, gammel form. Oppkjøringen til VM ble ødelagt av sykdom. Han ble ikke frisk før to dager før første øvelse – og natt til onsdag kom sykdommen snikende tilbake.

- I samråd med lege ble det bestemt at Magnus skulle stå over langrennet. Vi synes det er bra at Magnus vil være i best mulig form til fredagens lagkonkurranse. Jeg beundrer Magnus for at han setter laget foran seg selv, sier landslagssjefen.

Det samme sier lagkameratene.

- Jeg setter pris på at han setter laget høyt ved ikke å risikere noe foran fredagens lagkonkurranse. Hvis han ikke føler seg hundre prosent, er det ikke sikkert at han hadde hatt en sjanse på medalje i dag. Og da er det kynisk og helt ok at han står over langrennet, sier Norges bestemann onsdag, Håvard Klemetsen.

Klemetsen: - Joiket av glede

Tok bronse sist
Norge tok bronse i den første lagkonkurransen, som gikk i Midtstubakken, og har ambisjoner om å gjenta eller forbedre den prestasjonen i Holmenkollbakken.

- Med ham frisk igjen på fredag, har vi et lag som kan kjempe om medalje, sier Strandbråten.

Klemetsen ble som nevnt beste nordmann i onsdagens Gundersen-øvelse. Han endte på fjerdeplass og ble så glad at han joiket av glede etterpå.

Jason Lamy Chappuis fra Frankrike vant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere