RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøhn rammet av kreft

Foto: Aleksandar Djorovic/Scanpix
Sist oppdatert:
Karl Erik Bøhn sykemeldes fra jobben som landslagssjef for Ungarn.

Karl Erik Bøhn er sykmeldt fra jobben som landslagssjef for det ungarske kvinnelandslaget i håndball etter å ha fått diagnosen akutt leukemi, melder TV 2.

Bøhn ledet det ungarske laget til EM-bronse i desember. Nå venter en tøff kamp mot blodkreft. Han er allerede under behandling i Oslo.

47-åringen er diagnostisert med krefttypen akutt myelogen leukemi. Det er en blodkreft som fører til at umodne blodceller i beinmargen vokser og deler seg uhemmet.

I Norge er sjansene for å overleve denne krefttypen 70 til 80 prosent, ifølge TV 2.

– Det ungarske håndballforbundet vil uttrykke full støtte til Karl Erik Bøhn. Vi vil også bidra med det vi kan for at han skal bli frisk.

– Jeg er sikker på at Karl Erik i løpet av et halvt år er frisk igjen og kan gjenoppta arbeidet med det ungarske kvinnelandslaget, og dersom han får tillatelse til det, vil bidra aktivt til lagets suksess i de kommende månedene, sier Ungarns håndballpresident Ivan Vetesi i en pressemelding.

Assistenttrener Beata Siti overtar jobben som landslagssjef i Bøhns sykefravær.

Bøhn var trener for Larvik mellom 2005 og 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere