*Nettavisen* Sport.

Big money i V75?

Foto: Hesteguiden.com

Lørdagens arena er kjent for sin solide utbetalinger, og vi lukter på de store kronene, når en av våre bankere er snakk om et fjerdevalg!

10.07.10 09:55

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Vi måtte nøye oss med fem rette på onsdag, men det er bare å ta nye tak til en utfordrende meny servert fra Momarken i Østfold. Tradisjonsrike Ole Uttisruds (V75-1) og Per Rakkestads Minneløp (V75-6) for hester tett oppunder eliten for begge raser med 100.000 kroner til de respektive vinnerne er hovedoppslagene denne gangen, og i tillegg kan vi vente oss et severdig oppgjør i den fjerde avdelingen hvor en rekke lovende hester i grunnlaget støter sammen på en kjapp sprint.

Får som fortjent?
Ja, det hadde i hvert fall vært veldig rettferdig dersom 9 Money Lou vant i den andre avdelingen, og vi tror den formtoppede Earthquake-datteren stiller til start med solide vinnersjanser. Fjeldvik-traveren ble etter vårt skjønn feilaktig fratatt en seier på en lav 17-tid full vei i Drammen sist, og til et V75-løp å være er det veldig skral motstand det er snakk om for 6-årshoppa på lørdag. Fjeldvik-traveren står perfekt inne i løpet på pengene, og når Kai Johansen setter seg opp for første gang løper vi til lukene (vi snakker da om et friskt banker-spill, i et ellers vidåpent løp).

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Hoppa er relativt ukomplisert, og et trangt fjerdespor tror vi såldes fjerdevalget i spillet takler på utmerket vis. Vår første banker for dagen har stått kultent til ytterst i andre rekke nå på slutten, og vi syntes de to siste innsatsene på den trange ovalen i Drammen vitner om en hest i absolutt toppform (og vi takserer de hestene hun slo sist til å være bedre enn f.eks. de hestene favoritten 8 High Chanel nedkjempet fra ”dødens” ved sin siste triumf).

50.000 går over grensa?
Vi har i hvert fall kanontro på at Geir V. Gundersen sitter bak en vinner i form av 12 Lome Odin i V75-5, og da snakker vi om en småfrekk banker, i et typisk garderingsløp. Den toppstammede Moe Odin-sønnen er en bror av velkjente Lome Stjernen, og etter det vi kan skjønne skal dette dreie seg om en 4-åring litt utenom det vanlige. I sine to siste starter har Øyhus-traveren avsluttet ned mot 28.0 siste tusen etter tidlige galopper til seier og sølv, og når Roger N. Olsson som har kjørt de to siste gangene uttaler at hesten er kapabel til å gå en slik tid full vei, ja så skal de øvrige konkurrentene stå tidlig opp for å følge ham.

Jarlsberg fredag: Mjølnerød vinner igjen
Oddstips fredag:Vi tror knallhardt på Kolstad

TGN mener at det er opp en klasse her, men det skjønner undertegnede mindre av. Nordsjö Douglas som slo vår andre banker for dagen knepent sist vant på 26.9 full vei i den tredje siste starten, og da snakker vi vel om en litt annen klasse enn de hestene han støter på her (og kretsen rundt hesten har garantert hatt siktet innstilt mot dagens oppgave en stund, all den tid han står perfekt inne på pengene!). Denne lovende krabaten har så langt vunnet fem av ni starter så langt i sin karriere, og vi tror sterkt på at den sjette triumfen sitter klokkerent på en arena som trolig passer som hånd i hanske (avslutter sterkt hver gang, og dagens lange oppløp bør såldes passe veldig bra).

Tet eller ikke?
Fagbladene er så å si dønn sikre på at 1 Speedy Scarlet E. enkelt forsvarer sitt innerspor i den fjerde avdelingen, men det er ikke vi. 4-åringen tok enkelt føringen i løpet ved sin siste triumf, men åpningen var ikke kjappere enn 15.5 (og når vi studerer startlisten for det løpet i etterkant var det nærmest snakk om slowstartere over hele linja i første rekke bak bilen).

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn kr 14700 på onsdag, lørdag har han los på en kjempeskrell

Nå er det snakk om en helt annen skål, og vi er stygt redd for at Eirik Høitomt bomber til tet med 5 Donatello (katapult fra start denne, når championen fyrer ham av). Da må det i så fall løse seg underveis for Scarlett Knight-sønnen til Egil Stensrud, men dersom det gjør det skal det selvsagt dreie seg om en topp vinnersjanse for 4-åringen, som har imponert voldsomt i sine to siste starter.

Imponert voldsomt har også duoen 6 Jetman og 7 Zeppelin Boko gjort, og begge er snakk om tidlige garderinger. Førstnevnte blåste rundt konkurrentene som vår soleklare banker for dagen i den siste starten, og selv om det var snakk om skral motstand ved den anledningen var det fin stil på Coktail Jet-sønnen. Sistnevnte sprintet flotte 14.4 i den nest sist starten, og i den siste starten leverte Abano As-sønnen en hysterisk avslutning til tredje fra køen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V75-1: Et herlig oppgjør venter oss her, og i fjor var det noe overraskende Moe Granar som tok seg av dette storløpet (nedkjempet storfavoritten Neslands Loke). Tre hester hever seg klart over mengden etter vårt skjønn, og en relativt klar favoritt må 2 Järvsöviking bli. Persson-traveren tjente mer enn 2 millioner som 3 og 4-åring, og da sier det seg selv at det vil ta litt tid før den flotte Järvsöfaks-sønnen vil vokse seg inn i den ypperste eliten. Innsatsene mot Hallsta Lotus/Lome Kongen & Co i de to siste startene har vel vert godkjente, og det er klart enklere i mot ved denne anledningen (og sporet er perfekt).

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

To som garantert er matchet frem i mot dagens oppgave er duoen 5 Mjølner Faks og 6 Joker Elden, og når vi vet hvilken kapasitet de innehar, ja så snakker vi om to brennhete vinnerkandidater. Førstnevnte innfridde som vår herlige banker i V75`en i den fjerde siste starten, men etter det har det vært litt rusk i maskineriet (rapporteres dog fit for fight etter litt pause og behandling). Sistnevnte har aldri fungert som best nå på sommeren, men så lite spilt som en 7-prosenter skal ikke Lome Elden-sønnen være, i dette laget her.

V75-3: Vi støter her på et hoppeløp for 4-årige kaldblodshester fordelt over tre distanser på en kjapp sprint, og vi mener dette kan være snakk om et løp vi kan få en smell i (vi stryker kun fire hester på vårt store system). Det er tøft å hente 40 meter tillegg på raske sommerbaner, men vi syntes 14 Horgen Bente er vel lite spilt med sine skarve 11 % Elding-datteren har gått strålende løp mot eldre konkurrenter i grunnlaget sitt nå på slutten, og en seier tror vi er rett rundt hjørnet.

Tilbake etter lang pause i regi Kristian Malmin dukker 2 Veiset Mina opp, og dersom Lome Kongen-datteren presterer noe tilsvarende av det hun gjorde i den siste starten snakker vi om vinneren av løpet. Ved den anledningen var 4-årshoppa en totalt overlegen vinner på sterke 27.8 over dagens distanse, men vi tviler litt på at det blir dacapo på lørdag. Kristian Malmin har etter vårt skjønn så langt ikke vist seg som noen tryllekunster som trener, og når vi vet at denne hoppa har slitt voldsomt med det helsemessige er vi litt skeptiske.

V75-6: Det ligger an til heftig kjøring på flere hender innledningsvis i dette sprintløpet, noe vi tror en formtoppet 7 Sugar Fine Photo vil profitere på til slutt. S.J.`s Photo-sønnen begynner virkelig å sette seg nå, og da kommer også resultatene. Kapasiteten har alltid vært fin, men det spørs om vi har sett 5-åringen så fin som han var i den siste starten. Fra ”dødens” fullførte Tovengen-traveren strålende til sølv på fine 13.8 etter en meget kjapp avslutning på løpet, og det var kun en svært god Mysterious som ble for sterk fra spiss.

Favorittskapet til 8 Sweet Case forstår vi lite av fra et spor vel langt ute, og vi mener Dream Vacation-datteren må heve seg et hakk for å kunne gjøre seg gjeldende her. 5-årshoppa har etter vårt skjønn ikke vært i nærheten av å vise den formen (ikke samme spensten i steget) hun hadde i fjor, men på sitt beste er Thorseth-traveren selvsagt høyaktuell.

Katapultstarteren 2 Fly High Kemp pådrar seg mye spill, men det er opp minst en klasse for Dreamaster-datteren ved denne anledningen. Riktignok vant 6-årshoppa på sterke 12.0 i den nest siste starten, men tidene fra Färjestad tar vi med en klype salt (vanvittig spenst i den banen på sommeren, og tidene blir således deretter). Tidlig aktuell er en formsterk 4 King Bozorg (god mot eliten sist), og når vi også nevner oldtimeren 3 San Soir (står fint inne i løpet) fra et fint spor tror vi vinneren fort kan være nevnt.

V75-7: Et herlig stayerløp avslutter denne rebusen, og vi finner hele syv vinnerkandidater. Vi mener 5 Malt Whisky er snakk om den beste hesten, og Coktail Jet-sønnen blir vår utgang på det store systemet. 5-åringen har gått to veldig fine løp til seier og sølv fra vanskelige utgangsposisjoner i Skien nå på slutten, og dersom startfasen går smertefritt for Juel-traveren, tror vi han blir tung å stå i mot til slutt.

”Skriket” har blitt mektig imponert av 11 Dahir De Liam, og banker. Det har ikke vi, og etter å ha skuffet ved å tape for en smygkjørt Tigre Royal i den fjerde siste starten har vi fortsatt ikke blitt overbevist om at dette er snakk om en ”blåser”. I den siste starten vant Spotlite Lobell-sønnen enkelt mot veldig skral motstand, og det skulle bare mangle at ikke Tovengen-traveren skulle avslutte i 15-fart etter at førsterunden gikk i 21-fart (men det var ingen spenst igjen i steget siste 100...). Det er klart tøffere i mot ved denne anledningen, og vi mener det er litt opp til bevis her.

Fryktelig bortglemt med sine skarve 7 % blir 14 Prestige De Mai denne gangen, men her må spillerne være litt på vakt. Franskmannen sliter ofte med aksjonen, men man skal være klar over at In Foot-sønnen har gått sine absolutt beste løp på nettopp dagens arena. 7-åringen innledet med å vinne sine to første løp her til lands på Momarken, og under Unionstravet i våres gikk Forkerud-traveren et kanonløp til sølv i langløpet (3160 meter) bak gode True Q.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 180, 540 og 2320 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

I tillegg har vi satt opp to V4-forslag på hhv 120 og 420 kroner som ligger ute her , mens vårt supertrippel-forslag på 100 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Momarken lørdag:
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)
Supertrippel kl. 17.00 (løp 10)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.