Nylig skapte det store overskrifter at Erling Braut Haalands agent, Mino Raiola, ble observert på flyplassen i Barcelona. Pappa Alfie Haaland var også med på turen.

Ifølge flere velinformerte journalister, blant andre Fabrizio Romano, var duoen i Spania for å møte med klubbledere fra både Barcelona og Real Madrid.

Senere skal de to også ha vært i England. Det hevdes at de var der for å snakke med klubber som Chelsea, Manchester City, Liverpool og Manchester United.

LES OGSÅ: Sir Alex Ferguson rasket med seg milliongevinst i Liverpool

Mye tyder på at den norske spissen kan bli solgt allerede i sommer og agentens besøk rundt om hevdes å være et forsøk på å kartlegge hvilke muligheter som er der ute.

Fikk United til å reagere

Borussia Dortmund-spissen har blitt koblet heftig med Real Madrid i lengre tid, mens også Manchester City rapporteres å være et reelt alternativ for ham.

ESPN melder imidlertid at den omtalte «turneen» ikke skal ha imponert Manchester United nevneverdig. Old Trafford-klubben har fra tidligere dårlige erfaringer med agent Mino Raiola og det siste stuntet hans skal ha fått United til å reagere.

Ifølge ESPN skal ikke toppene i United ha blitt det minste overrasket da de hørte nyheten om at Raiola var på rundreise i Europa for å sjekke forholdene for sin klient.

LES OGSÅ: Tidligere Premier League-spiller med brannfakkel om Uniteds jakt på Haaland

Dette skal angivelig ha vært hovedgrunne til at United ikke valgte å gjøre et framstøt mot Haaland da han spilte for RB Salzburg. Manchester-klubben var også på dette tidspunktet svært interessert i nordmannen, men var bekymret for Raiolas innflytelse på karrieren hans og dette førte til at interessen kjølnet den gang.

Raiola skal blant annet ha hatt et ønske om at Haaland skulle ha en utkjøpsklausul i kontrakten med United, ifølge journalist Rob Dawson, men det ønsket ikke Premier League-klubben. United skal ha vært redd for at det som nå skjer med Borussia Dortmund - at Raiola reiser rundt å snakker med andre klubber om deres spiller - også ville skje med dem, uten at de kunne gjøre noe for å stoppe det.

LES OGSÅ: Reagerer sterkt etter TV-bilder av Erling Haaland og linjemannen

The Mirror skriver at disse bekymringene fortsatt eksisterer i United-ledelsen. Klubben skal fortsatt ha et ønske om å hente spissen fra Borussia Dortmund, men er reservert til å gjøre en handel så lenge Raiola styrer showet.

- Jobber i bakgrunnen

Raiola er også agenten til Manchester United-stjerne Paul Pogba og han har en rekke ganger skapt rabalder med uttalelser om sin klients framtid.

Omtrent helt siden Pogba returnerte til United i 2016, har det vært uro rundt franskmannen og mye av det skal etter sigende være forårsaket av Raiola.

ESPN skriver videre at både Manchester United og Manchester City har forsøkt å distansere seg litt fra ryktene rundt Haaland og heller jobbe mer i bakgrunnen.

LES OGSÅ: Guardiola pepret med Haaland-spørsmål: – En blind mann ser at han er en god spiss

Det er lite trolig at United har muskler til å bla opp rundt 180 millioner euro, som det hevdes at Haaland vil koste i sommer. De økonomiske følgene av koronapandemien har vært voldsomme i fotballen og de fleste klubber har blitt hardt rammet.

Manchester City kunne også nylig rapportere om et tap på svimlende 126 millioner pund i 2019/2020, kun et år etter at klubben hadde et overskudd på 10,1 millioner pund. Slik sett er det heller ikke gitt at de lyseblå er med i kampen om spissen nå.

- City sliter med lønnskrav

ESPN kan også rapportere at nordmannens lønnskrav kan bli et problem for City. Klubben har nemlig lønnsutgifter på utrolige 351 millioner pund i året for spillerne, manager Josep Guardiola og hans støtteapparat. Dette er det høyeste tallet som noen gang har blitt rapportert fra en Premier League-klubb når det gjelder lønn.

LES OGSÅ: Haaland-agent avfeier pengesak: - Falske nyheter sprer seg raskt

Nylig signerte Kevin De Bruyne en ny kontrakt med klubben og ifølge journalist Mark Ogden skal den være på solide 430.000 pund i uka og selv om Sergio Agüero forsvinner til sommeren og letter litt på utgiftene, hevder ESPN at Haalands lønnskrav trolig kommer til å være så høyt at City får problemer med det.

Det store håpet for både United og City når det gjelder den norske måljegeren, er trolig klausulen han har i kontrakten sin, men den blir først aktiv i 2022.

Ifølge den anerkjente journalisten Fabrizio Romano så skal Haaland nemlig ha en klausul i kontrakten sin med Dortmund som kommer til å bli aktiv i 2022.

- 75 millioner euro

I 2022 vil det, skal vi tro velinformerte Romano, bli mulig å kjøpe løs nordmannen for 75 millioner euro - noe som tilsvarer 756 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: Dietmar Hamann reagerer sterkt på Haaland-samtaler i Spania

Skulle en klubb ønske å kjøpe måljegeren allerede i sommer, kan prisen altså bli langt stivere, men Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke har tidligere innrømmet overfor den tyske avisen Sport1 at klubben kan bli nødt til å selge stjernespillere i sommer.

Dortmund er, som så mange andre klubber, hardt rammet økonomisk av den pågående koronapandemien og et salg kan derfor bli nødvendig.