Da PSG jaktet vinnermålet i storkampen mot Lyon på søndag valgte Mauricio Pochettino å bytte ut Messi med 14 minutter igjen av kampen.

Bildene viste at argentineren var svært lite fornøyd med å bli byttet ut. PSG-trener Mauricio Pochettino strakk ut hånden for å takke av sin landsmann, men fikk ingen respons av Messi som gikk rett forbi og satt seg på benken.

Se situasjonen som vekker oppsikt her:

Bildene av en frustrert Messi som ble byttet ut har fått stor oppmerksomhet, ettersom det tidligere har vært sjeldent å se 34-åringen bli tatt av banen når laget hans jakter scoring.

Les også: PSG vant storoppgjøret - Bildene av Messi skaper reaksjoner

Sliter med kneskade

Teoriene og reaksjonene om hvorfor Pochettino byttet ut Messi har vært mange.

Enkelte mener den argentinske treneren driver en maktkamp mot Messi, og byttet han av for å vise hvem som bestemmer i den franske storklubben. Andre mener Pochettino skyter seg selv i foten med å bytte ut en spiller av Messi sitt kaliber.

Den franske storavisen L'Equipe hevder nå ha svaret på hvorfor Messi ble byttet ut.

Avisen skriver at Messi skal slite med en smell i kneet, og at Pochettino dermed tok ut Messi for å ikke risikere at argentineren skulle pådra seg en skade som ville sette han ut av spill de neste ukene.

Pochettino skal ha hatt de nært forestående kampene mot Metz på onsdag og Montpellier på søndag, samt den viktige kampen mot Manchester City i Champions League neste tirsdag, i tankene.

Tirsdag ettermiddag bekrefter PSG at Messi sliter med en skade i kneet. Klubben skriver at han hadde en MR-undersøkelse tidligere tirsdag hvor det ble bekreftet at han har tegn på benkontusjon.

Argentineren skal ta en ny sjekk om 48 timer, noe som betyr at han ikke blir å se i onsdagens kamp mot Metz.

Smellet i kneområdet skal stamme fra en stygg takling Messi ble utsatt for i landskampen for Argentina mot Venezuela under det siste landslagsoppholdet.

Les også: Wijnaldums start i PSG kritiseres: - Veldig skuffende

Nevnte ikke Messi-skade etter kampen

Dermed kan det se ut som at Messi-byttet ikke hadde noe med en maktkamp i klubben å gjøre.

Men likevel valgte ikke Pochettino å oppgi en potensiell skade på argentineren som grunnen til at han tok av Messi da han ble konfrontert med bildene av at Messi ikke tok treneren i hånden da han ble byttet ut.

I stedet insisterte han på pressekonferansen etter kampen at det var hans eget valg å bytte ut Messi.

- Jeg tror alle er klar over at vi har mange gode spillere. Vi er nødt til å ta avgjørelser og vi er nødt til å ta avgjørelser som er til gruppens beste, med tanke på elleveren, sa han.

Les også: Fikk sylskarp kritikk da han forlot Liverpool. Nå overrasker Shaqiri i Lyon

- Noen ganger har avgjørelsen positive konsekvenser, noen ganger ikke. Jeg er her for å ta beslutninger, fulgte Pochettino opp.

Onsdag venter som kjent Metz på bortebane for PSG i Ligue 1. Om Messi er spilleklar til kampen vites ikke ennå. Argentineren har som kjent ennå ikke scoret sitt første mål for den franske storklubben.

Onsdagens PSG-kamp ser du hos Nettavisen, samt alle andre kamper fra den franske toppdivisjonen.