Bildene av Lionel Messi som ligger bak PSG-muren har allerede rukket å gå verden rundt. Hendelsen har blitt diskutert både på TV og i sosiale medier.

Det var i Champions League-møtet med Manchester City at Messi måtte legge seg ned bak muren da gjestene fra England hadde frispark.

Den franske klubben valgte å ha en mann liggende bak muren ved frispark, slik at de til en viss grad kunne dekke et større rom ved at noen spillere hopper opp, uten at det er mulig å lure ballen under muren. Et ganske velbrukt grep i fotballen.

LES OGSÅ: Messi-magi da PSG slo Manchester City

Det mange imidlertid reagerer på er at Messi, av mange ansett som verdens beste fotballspiller, måtte ligge bak muren. TV-ekspert Rio Ferdinand mener det er ydmykende for argentineren å måtte ofre seg i en slik rolle ved frispark imot.

Ferdinand: - Respektløst

Ferdinand uttalte seg om dette i studio til TV-kanalen BT Sports tirsdag kveld.

- Da Pochettino ba ham om å gjøre dette på trening, så burde noen ha brutt inn og sagt: «Nei, nei, nei, det skjer ikke med Messi». Det kan ikke skje, sier han.

- Det er respektløst. Hvis jeg hadde vært på laget, ville jeg sagt: «nei, jeg tar plassen din og legger meg der». Jeg kunne ikke tillate at han skal ligge sånn. Jeg klarer ikke å se det. Det er ikke dette Messi gjør, sier den tidligere Manchester United-stopperen.

LES OGSÅ: Avslører oppvask etter at Mbappe ble tatt på fersken under verbalt angrep på Neymar

Han får støtte av en annen tidligere United-profil.

- Vi kunne ikke tro det. Han er én av de største spillerne gjennom tidene, om ikke den største, sier Owen Hargreaves, som også har spilt for Manchester City.

Neymar reagerte

Det var ikke bare TV-ekspertene som la merke til at Messi ble plassert bak muren. Også lagkompis Neymar har påpekt den litt uvante rollen til argentineren.

Han la ut det mye omtalte bildet på Instagram og skrev: «Hva gjør du her?».

LES OGSÅ: Hevder Mbappé raste mot Neymar: - Den idioten sentrer aldri til meg

Det skal imidlertid påpekes at det ikke bare var Messi som fikk denne jobben i løpet av kampen. Også stjernen Kylian Mbappé tok jobben tidlig i kampen.

Med sine 1.69 meter på strømpelesten er det kanskje ikke så veldig oppsiktsvekkende at trener Pochettino ville ha Messi liggende bak muren, i stedet for å stå i den.

Litt av poenget med muren er som kjent å beskytte og dekke målet best mulig og da vil i de fleste tilfeller storvokste spillere være å foretrekke.

Messi åpnet kontoen

City skapte en rekke stor sjanser i tirsdagens kamp, men maktet ikke å finne nettet. Det gjorde hjemmelaget og Messi satte blant annet sitt første mål for klubben.

LES OGSÅ: Meling nær første Rennes-mål: Seieren glapp mot Gregersens Bordeaux

Idrissa Gana scoret det første målet for vertene i 2-0-seieren over engelskmennene.

Resultatet var viktig for den franske storklubben, som åpnet gruppespillet i Champions League med uavgjort borte mot belgiske Club Brügge.

Nå har Mauricio Pochettinos menn fire poeng etter to kamper og topper sin gruppe. Brügge har like mange poeng, mens Manchester City står med tre.

Tyske RB Leipzig har tapt sine to første kamper i gruppe A.