Bale er i ferd med å bli et avsluttende kapittel i Real Madrids historie, etter snart ni år i klubben.

Waliseren har ikke vært på banen for La Liga-laget siden 28. august, men satt på benken under serielederens 2-2-kamp mot Elche tidligere denne måneden.

Nå har et bilde av Bale spredt seg som ild i tørt gress i sosiale medier. Bildet ble lagt ut på Real Madrids Twitter-konto tidligere denne uken, og har blitt sammenlignet med et bilde av samme spiller for et halvt år siden.

- På hvilket tidspunkt mistet Bale så mye muskelmasse?, spør Twitter-brukeren Madr7dismo seg til bildet av en tydelig magrere versjon av Gareth Bale.

Les også: Påstander rundt Liverpool-overgang skal ha blitt møtt med reaksjoner i United: - De er forvirret

Veland: - En forklaring

32-åringen har slitt voldsomt med skader de siste årene av sin karriere, og har som nevnt ikke spilt kamp siden august i fjor. Viaplay-ekspert Petter Veland har derimot en bedre forklaring på det oppsiktsvekkende bildet

- Det er så lenge siden man har sett han i aksjon, så man legger mer merke til endringer siden sist han spilte fotball. Samtidig kan en forklaring være at han ikke har foten i bakken på det nyeste bildet, som gjør at ikke musklene strammes på samme måte.

Og fortsetter:

- Bildet forteller nok ikke hele sannheten, selv om det åpenbart er en forskjell der. Rapportene skal ha det til at han knuste samtlige lagkamerater på de hurtighets- og utholdenhetstestene som ble gjort tidligere denne uken, så han er i form.

Les også: Hevder Van de Beek er opprørt: - Angrer på å ha lyttet til Solskjærs råd

Siden august har vingen vært satt ut av spill med kneproblemer, korona-smitte, leggsmerter og en ryggskade.

- Muligens har det vært en strategi å få mindre muskelmasse, for å minske risiko for skader. Kroppen hans har jo ikke vært på topp

- Ikke gått bra i det hele tatt

Waliseren valgte å bli værende i Real Madrid etter et år på lån i gamleklubben Tottenham, men ting har ikke gått helt etter planen under Ancelottis ledelse.

- Det har jo ikke gått bra i det hele tatt. Han har enten vært korona-positiv, skadet eller i for dårlig form. Han spiller ikke fotball i det hele tatt, og har ikke gjort det på en god stund heller. Det har blitt en vane at han har skadet i tre uker, før han blir frisk og dra på Wales-samling, og kommer tilbake skadet. Det er vanskelig å bli klok på det.

Les også: Norsk medaljehåp røper Kina-bekymring: - Som en fengselstilværelse

- Nå virker det bare som begge parter har bestemt seg for å stå løpet ut denne sesongen, før veiene skilles i juni. Det begynner å bli mange år siden han var en bidragsyter for Real Madrid.

Bale er på utgående kontrakt i hovedstadsklubben, og står fritt til å forhandle med andre klubber allerede nå.

- Jeg vil jo tro at det er relativt problemfritt for han å finne seg en ny klubb, for han viste i Tottenham at han fortsatt kan spille fotball. Han er ikke spesielt gammel heller og har de fysiske forutsetningene til å fortsette karrieren, hvis han nedjusterer lønningskravene.

- Hvordan vil man se tilbake på Bales karriere i Real Madrid?

- Fotballsupportere har korttidshukommelse, som gjør at Gareth Bales Real Madrid-karriere neppe vil stå igjen i gullskrift. Får man derimot det hele på avstand, så vil nok de fleste tenke tilbake på det med et smil om munnen, svarer Veland.

Og fortsetter:

- Spesielt de første sesongene, sammen med scoring i Champions League-finalen i 2018, var han en stor bidragsyter for deres suksess. Ser man på antall scoringer og målgivende på antall minutter han spilt, er tall som setter han veldig høyt på «all time high»-lista. Samtidig har mange hatt en oppfattelse av at Real Madrid ikke betyr så mye for han, som Real Madrid-fansen ønsker.

Les også: Tidligere Liverpool-spiller bekymret for Salah-situasjonen

- De siste syv-åtte overgangsvinduene har det vært snakk om at han skal forsvinne permanent, men det endte med et middelmådig låneopphold i Tottenham. Men hvis man ser stort på det har han betalt tilbake overgangssummen med tanke på de trofeene han har bidratt til, men det har heller ikke blitt så bra som det kunne ha blitt.

Real Madrid innehar tabelltoppen i La Liga til tross for poengtapet mot Elche i forrige runde, og møter Atheltic til dyst 3. februar.