Gå til sidens hovedinnhold

Bildene av tribunen på Ullevaal skaper reaksjoner. Nå kommer forklaringen

Norske myndigheter ga grønt lyst til fulle tribuner mandag kveld, men likevel fikk ikke Norges Fotballforbund lov til å selge ut alle plassene på Ullevaal.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges Fotballforbund var strålende fornøyde da de flere timer før mandagens oppgjør mellom Norge og Montenegro kunne avsløre at kampen var utsolgt.

Derfor var det naturligvis mange som ventet seg fulle tribuner på nasjonalarenaen, men helt fullt var det ikke.

Flere bet seg nemlig merke i at to større seksjoner på tribunen bak lagenes innbytterbenker stod helt tomme.

I sosiale medier var det enkelte som bemerket de mange tomme setene og henvendte seg til NFF for å høre hva som var årsaken.

Les også: Da Norge scoret snudde alle seg mot denne mannen

Nå har fotballforbundet svart og forklarer at de ledige plassene skyldes UEFAs egne koronarestriksjoner.

UEFA benytter seg fortsatt av UEFA-protokollen som gjorde at NFF ikke hadde lov til å selge billetter til plassene som er i nærheten av spillerne.

Foreløpig er det usikkert hvor lenge UEFA vil fortsette å benytte seg av disse restriksjonene.

Kjempestemning

De ledige plassene satte imidlertid ingen merkbar demper på stemningen på Ullevaal mandag kveld.

De 23.748 tilskuerne som hadde tatt turen for å se Norges viktige VM-kvalifiseringskamp i høstkulden lagde en fantastisk stemning - en stemning som minnet mye om atmosfæren som var på nasjonalarenaen på det glade 90-tall.

Og det virket som det var mange som gledet seg over å ha tatt turen til Ullevaal. Fra tribuneplass fikk de se et norsk lag som ble belønnet med tre svært viktige poeng i gruppe 6 etter å ha slått Montenegro 2-0.

Strandberg hyller publikum

Stefan Strandberg ble kåret til Norges beste spiller på Nettavisens spillerbørs.

Den norske stopperkjempen gledet seg stort over den gode stemningen på tribunen.

- Det var helt fantastisk, sier Strandberg til Nettavisen.

Italia-proffen legger ingen skjul på betydningen av publikum.

- I perioder når vi sliter i andreomgang, så kan det fort være det som hjelper oss med å dra i land en sånn seier. Du får adrenalin og du får rush i kroppen som gjør at du klarer å ta ut litt mer, forklarer Strandberg.

BØRS: Slik spilte Norge mot Montenegro

Den norske midtstopperen mener også det var en spesiell opplevelse sammen med publikum da Norge sikret seier da Mohamed Elyounoussi la på til 2-0 på overtid.

- Den følelsen som vi får sammen med dem på slutten der er en følelse du ikke kan oppleve noe annet sted, sier Strandberg.

Det gjenstår nå to kamper igjen for Norge i VM-kvalifiseringen. Dersom det blir seier mot både Latvia og Nederland vil Norge kvalifisere seg til det første VM-sluttspillet siden VM i 1998.