PARIS (Nettavisen): Den store hendelsen i Ligue 1s sesongavslutning var naturligvis Kylian Mbappés offentliggjør av PSG-forlengelsen, men det utspilte seg et realt drama på mange andre arenaer i Frankrike.

Hovedstadsklubben gjorde virkelig jobben mot nedrykkstruede Metz, med Mbappé i hovedrollen, som scoret tre, feide PSG motstanderen av banen og vant 5-0.

- De spiller utenomjordisk fotball i dette humøret, sa en ekstatisk Nettavisen- og Direktesport-kommentator Robin Haugen etter franskmannens tredje for dagen.

Les også: Her tar Mbappé «alle» på senga: - Ekstraordinært

Ángel Di María fikk også sin fortjente hyllest i sin siste kamp for PSG. Argentineren forlater fransk fotball etter syv sesonger, og ble møtt med en spesiell gest fra lagkompisene.

- Disse bildene har jeg aldri vært vitne til før, sier Haugen.

Gregersen rykket ned

Metz så lenge ut til å slippe med skrekken, ettersom Saint-Étienne under i sitt oppgjør mot Nantes.

Men kvarteret før slutt utlignet Romain Hamouma og sikret plassen for grønntrøyene, og sendte Metz ned.

Les også: PSG bekreftet Mbappé. Nå raser La Liga

Der får grønntrøyene besøk av en annen storklubb i Stian Gregersen og Bordeaux. Norges landslagsspiller har hatt en tung sesong på øverste nivå i Frankrike, sammen med resten av sine lagkamerater.

Laget var på mange måter «fortapt», men hadde en teoretisk mulighet til å holde plassen med storseier mot Nantes. Bordeaux gjorde det de kunne, og vant kampen 4-2, men 91 innslupne mål ble for mye for et Bordeaux-lag som har slitt både på og utenfor banen denne sesongen.

Kampen om Europa

Birger Meling og Patrick Berg var begge plassert på benken, da deres respektive lag, Rennes og Lens, kjempet om spill i Europa.

Dramatikken var ikke mindre i den enden av banen, for Rennes hadde hånden på den viktige fjerdeplassen. Helt fram til Lilles Timothy Weah banket inn seiersmålet to minutter før slutt, og håpet så ut til å slukne.

Men Sehrou Guirassy ble den store helten for Rennes, og fikset 4. plass for Meling & Co.

Les også: Hegerberg-show i finalen - sjokkerte Barcelona

For Patrick Bergs del ble sesongavslutning en skuffelse da han ble sittende på benken hele kampen, og så at lagkameratene spilte uavgjort mot formlaget Monaco som mistet 2.plassen i Ligue 1 med det baklengsmålet.